ДА... Баш је леп школски свет

Вршац

ОШ „Паја Јовановић“ обележила Дан школе уз учешће бројних ђака

ПАЈИНЕ ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ, ПРЕДШКОЛЦИ…

У протеклој школској години ученици ОШ „Паја Јовановић“ су показали да су подједнако успешни у наставним и ваннаставним активностима што су доказали успешним учешћем на бројним такмичења

 

Основна школа „Паја Јовановић“ Вршац, обележила је Дан школе отварањем „Пајиних олимпијских игра“. Ове године одржан је турнир у фудбалу и шутирање тројки, у коме су, поред домаћина, учествовали и ученици из партнерских школа ОШ „Олга Петров Радишић“, ОШ „Вук Караџић“. Сви учесници добили су мајице, а награђени су и медаљама, док су ревијалну утакмицу одиграли ученици осмих разреда.  Истовремено на Градском језеру одржана је Трка задовољства за најмлађе ученике, док се зумба плесала у школском дворишту.
  Поред спортских догађаја, врата школе била су отворена и за будуће прваке. Дугогодишња сарадња са ПУ„Чаролија“ настављена је кроз интерни пројекат „Баш је леп школске свет“. Предшколцима је уприличено својеврсно дружење и упознавање са учитељицама и упознавање са школским амбијентом путем радионица и занимљивих игара. Наравно, Дан школе крунисан је концертом хора под диригентском палицом наставнице Оље Белоград.

  У протеклој школској години ученици ОШ „Паја Јовановић“ су показали да су подједнако успешни у наставним и ваннаставним активностима што су доказали успешним учешћем на бројним такмичења. Тако су победници државног такмичења „Еко квиз“, потом су представљали Град Вршац на републичком квизу „Саобраћајни зна(л)ци“, као и на покрајинској смотри „Шта знам о здрављу“.

   „У оквиру предмета имали смо представнике на републичком такмичењу из Технике и технологије, окружној смотри из српског језика, међуокружном турниру из атлетике, као и бројне пласмане на општинским такмичењима. Несебично залагање и учешће  ученика и наставника учинило је нашу школу бољом“ изјавила је Весна Брковић, директорка школе.
(Фото: ОШ)