УСПЕХ ЗА УСПЕХОМ... радост после освајања још једног великог признања

Нови Сад

Још један велики успех ученика вршачке Музичке школе „Јосиф Маринковић“

И ЧЕТВРТО ЗЛАТО ЗА МЛАДЕ ВРШЧАНЕ

Ови млади музичари представљају упориште наше културе и заштитници су вршачке музичке традиције – истакла је Татјана Гердец Мрђа, директорка школе, после освајања још једне Велике златне медаље на Међународном сајму обраовања „Путокази“

Музичка школа „Јосиф Маринковић“ Вршац, на овогодишњем 19. Међународном сајму образовања „Путокази“, који се одржава у Новом Саду од 21. до 23. марта 2024. године, освојила је четврту Велику златну медаљу поводом оцене квалитета васпитно-образовне установе.

Музичка школа „Јосиф Маринковић“ из Вршца, настоји да заједничким ангажовањем ученика и запослених обједини различите наставне процесе у основном и средњем образовању. Досадашњом евалуацијом представљеног континуитета рада Школе, активности на повећању квалитета и унапређење наставе доноси резултате који се односе на уписивање полазника Музичке школе као обухватање што већег броја деце најранијег узраста, а у циљу формирања квалитетног музичког укуса код деце најмлађег узраста, будућих ученика и наше публике, потом образовање ученика у циљу обезбеђења сопственог наставног кадра, као и промоцију културних вредности у средини у којој делује и афирмацију уметничке музике, односно очување богате културне баштине и музичке историје Града”, изјавила је Татјана Гердец Мрђа, директорка Mузичке школе „Јосиф Маринковић“.

У претходним представљањима на Међународном  сајму образовања, 2019/2020, 2020/2021. и 2021/2022. године, Музичка школа „Јосиф Маринковић“  освојила je три Велике златне медаље, а као диплому са посебним признањем за увођење савремених технологија у образовању, 2020. године добила је директорка Музичке школе.

Колико запослени ове школе раде на очувању музичког идентитета града, приказује се сада кроз генерације ученика и запослених. Ови млади музичари представљају упориште наше културе и заштитници су вршачке музичке традиције. О њиховим ангажовањима просудио је и ове године жири Међународног сајма. Школске активности које се негују односиле су се на: Подстицај на развоју ваннаставних активности; Пројектe – развој музичког предузетништва,  дигиталних компетенцијa -инклузија и инклузивно образовање;  Интеркултурално образовање; Развој Школе у виду отварања издвојених одељења“, додала је директорка Гердец Мрђа.

***

Управо је са „Путоказа“ стигла још једна лепа вест за још једну вршачку школу. Овог пута за ШОСО „Јелена Варјашки“, која је добила је чак три признања: Велику златну медаљу, за допринос раду и стваралаштву са децом са сметњама у развоју; Златну медаљу, за дружење кроз креативне радионице, спортске сусрете, приредбе и хуманитарне акције, као и Плакету Новосадског сајма.

Честитамо награђеним школама на вишегодишњем континуитету и доказаном квалитету у раду са децом и младима“, поручио је Мирослав Лепир, члан Градског већа за образовање.