Одржана 27. седница Скупштине општине Опово БУЏЕТ ВЕЋИ ЗА ВИШЕ ОД ПЕТИНЕ!

ИМА РАЗЛОГА ЗА ОПТИМИЗАМ... центар Опова пре кишних дана

Опово

Одржана 27. седница Скупштине општине Опово

БУЏЕТ ВЕЋИ ЗА ВИШЕ ОД ПЕТИНЕ!

• Првим ребалансом општински буџет је од 491.317.000 динара стигао до цифре од 592.194.771 динара • Изабрани нови чланови и чланице општинског Савета за родну равноправност

 

Данас су се одборници Скупштине општине Опово састали 27. пут у овом сазиву. Седници је председавао Ненад Јосић, председник СО, а пред одборницима је било 13 тачака дневног реда. Најважнија је свакако она која се тицала одлуке о усвајању првог ребаланса овогодишњег општинског буџета. О разлозима је говорио Милош Марков, председник општине, а они су и те како повољни, јер је одлуком о ребалансу буџет увећан за више од 100 милиона динара.

Са пренетим средствима из претходне године, а које износе 26,5 милиона динара, ту су и увећана треансферна средства за 59.925.771 динара, као и већи приходи у буџету за 14.452.000 динара, све у свему, првим ребалансом општински буџет је од 491.317.000 динара стигао до цифре од 592.194.771 динара.

Одборници су потом усвојили Годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта у државној својини на територији Општине Опово за 2023. годину, а на шта је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управа за пољопривредно земљиште дало сагласност.

Потом је донета и протоколарна одлука којом се простор „зелене пијаце“ даје на коришћење, коме другом, до ЈП „Младост“, које ће, као и до сада, а од сада и формално, бринути о овом пијачном платоу са све тезгама.

На овој, 27. седници, изабран је и нови Савет за родну равноправност, који ће убудуће чинити: Анка Симин Дамјанов, заменица председника општине, Анкица Јожика, начелница Општинске управе, Славко Манчев, в.д. директора ЈП „Младост“, Славиша Мишков, директор ОШ „Доситеј Обрадовић“ Опово, Јелена Бјелица, директорка Центра за социјални рад, Јелена Петровић, секретарка Скупштине општине Опово, као и Јелена Каначки, посебно задужена за родну равноправност.

Задаци Савета су да предлаже политику и мере за остваривање и унапређење родне равноправности и прати њихово спровођење, анализира стање у области родне равноправности и усваја потребне извештаје, сарађује са надлежним министарством, установама и организацијама као и телима за родну равноправност на питањима значајним за остваривање и унапређење родне равноправности у свим друштвеним сегментима рада и одлучивања.

                                                                          (Фото: Глас Опова)

Медијски пројекат „Општина Опово – један путоказ за четири насељена места“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.