Министар Никола Селаковић посетио просторије Удружење инвалида рада и особа са инвалидитетом А КАД СВИ РАДОВИ БУДУ ЗАВРШЕНИ…

ПОДСТИЦАЈ... нови радови, нове активности, нови угођај, дружења...
Панчево
Министар Никола Селаковић посетио просторије Удружење инвалида рада и особа са инвалидитетом

А КАД СВИ РАДОВИ БУДУ ЗАВРШЕНИ…

• Подсећајући да су радови на уређењу просторија удружења, доказ да и надлежно министарство, али и Град Панчево, воде политику континуитета и да оно што људи траже, то се и реализује – истакао је Александар Стевановић, градоначелник Панчева

 

  У Панчеву су, 14. јуна, почели додатни радови на комплетном уређењу просторија Удружења инвалида рада и особа са инвалидитетом Града Панчева, у које ће бити уложено близу пет милиона динара, све из буџета Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, односно Сектора за заштиту особа са инвалидитетом, а у оквиру пројекта „Србија без баријера“.

  Почетку радова присуствовао је министар Никола Селаковић, заједно са помоћницом министра Биљаном Барошевић и Станом Свиларов, председницом Савеза инвалида рада Војводине, а у друштву домаћина, Александра Стевановића, градоначелника Панчева, Миленка Чучковића, ресорног већника, и Слободана Стефановића, председника панчевачког удружења.

– Данас смо отпочели и обележили почетак радова на реконструкцији овог простора који је Град доделио организацији инвалида рада и особа са инвалидитетом. У овај објекат, у наредних месец дана, биће уложено преко 4,9 милиона динара од стране Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Сектора за заштиту особа са инвалидитетом. У овом пројекту свој допринос даће и Град Панчево, као и Јужнобанатски управни округ, да би људи који овде проводе добар део свога дана, бавећи се сликањем, могли да се окупљају, да имају свој простор за све активности, за организовање мини изложби, сликања, али и за своја дружења и своје прославе, што свакако јесте значајан допринос њиховом укључивању у локалну, али и друштвену заједницу, уопште – напоменуо је министар Селаковић.

Подсећајући да су ови радови доказ да и ово министарство, али и Град Панчево, воде политику континуитета и да оно што људи траже, то се и реализује, Александар Стевановић је додао:

– Можемо да видимо да се ради на кречењу просторије, уређењу електроинсталације, у претходном периоду сређен је кров који је прокишњавао, купљена је нова техника, клима, у наредном периоду уредићемо прилаз, такође, у сарадњи са ресорним министарством, како би овај простор оплеменили за све оне који га користе за своје активностирекао је Стевановић.

Иначе, панчевачко Удружење инвалида рада и особа са инвалидитетом постоји већ 60 година и има 650 чланова и чланица. Просторије у којима бораве од 1998. године, налазе се у згради саграђеној у 19. веку.

Слободан Стефановић, председник удружења, истичући добру сарадњу и са ресорним министарством и са локалном самоуправом, са задовољством је поменуо заједничке активности, како кроз креативна сликарска дружења средом, тако и дружења и сарадњу са другим организацијама.

Важно је да је нама увек лепо – рекао је Стефановић.

                                                                                       (Фото: Министарство)