ЈОШ ОДБОРНИЦИ... зграда локалне самоуправе и Општинске управе (Фото: СиБ)

Пландиште

Општинско веће утврдило предлог буџета за 2021. годину

КОЛИКО МУЗИКЕ ТОЛИКО И…

• Приходи су пројектовани у износу од 550 милиона динара, исто колико и расходи, што је само за 203.123 динара мање него ове године

После јавне расправе и округлог стола на ту тему,  Општинско веће општине Пландиште, на седници којој је председавао Јован Репац, председник општине, утврдило је Предлог Одлуке о буџету општине Пландиште за 2021. годину.  Том одлуком, о којој ће коначну реч дати одборници Скупштине општине, приходи и расходи предвиђени су у истом износу – 550 милиона динара, што је за 203.123 динара мање од пројектованог буџета за 2020. годину.

Већници су потом усвојили предлоге низа одлука, које се тичу организације Општинске управе, комуналних и боравишних такси (предлог је да боравишна такса износи 65 динара), а усвојили су и предлоге одлука о Стратегији управљања ризицима и Стратегији развоја социјалне заштите за оериод 2021-2025. године.

Општинско веће  усвојило је и Предлог одлуке о новчаној помоћи студентима прве године мастер и докторских студија, што је новина у односу на досадашње врсте помоћи студентима са територије општине Пландиште.

Међу 37 тачака дневног реда, биле су и оне које се тичу програма рада и финансијских  планова за 2021. годину, и то: ЈП „Полет“, КОЦ „Вук Караџић“, Народне библиотеке Пландиште, Дома здравља „1. октобар“, као и основних школа у Пландишту, Великој Греди и Хајдучици и ПУ „Срећно детињство“, као и свих месних заједница  општине Пландиште.

Прихваћен је и Предлог Решења о усвајању Локалног акционог плана за младе за период од 2021. до 2025. године, као и Предлог Решења о исплати новчане помоћи студентима, што је већ уобичајена пракса локалне самоуправе општине Пландиште.

О свим овим предлозима одлука и решења коначну реч даће одборници Скупштине општине за неколико дана на последњем  сусрету у овој години.

Поред Јована Репца, председника општине и Душана Ћурчића, заменика председника, који су по функцији чланови Општинског већа, седдници су присуствовали и Горан Доневски, председник СО Пландиште, Золтан Ковач, секретар СО Пландиште и Александра Одавић Мак, начелница Општинске управе.

Пројекат „Општина Пландиште – будућност у огледалу сасашњости“ суфинансира Општина Пландиште.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.