ДАН, И ТО БАНАТСКИ... Милош Марков на потписивању уговора у „Србији“

Влада Србије

Опово и 2022. у програму „Михољски сусрети села“

А ОВЕ ГОДИНЕ – БАНАТСКИ СЛАТКИ ДАН!

• Планирамо богат програмски садржај, биће то пре свега кулинарски фестивал, али и промоција локалне етно традиције са културно – музичким програмом – истакао је Милош Марков, председник општине, након потписвања уговора у Палати „Србија“

Министарство за бригу о селу и ове године организује културно-туристичку манифестацију „Михољски сусрети села“, а у циљу подстицања руралног развоја и афирмације сеоске креативности на разним нивоима.

Ове године је Министарство је, после спроведеног конкурса, прихватило 87 руралних пројеката (прошле године 67), које ће подржати са 41,3 милина динара.

Током реализације пројектних активности планирано је учешће 1.289 села, као и присуство 150.000 учесника сусрета и посетилаца.

Рок за реализацију „Михољских сусрета села“, који почиње да тече 28. јуна, истиче 1. децембра 2022. године.

Међу онима који су прошли на конкурсу је и Општина Опово, којој је за реализацију пројекта „Банатски слатки дан“ одобрено 500.000 динара неповратних средстава.

У име Општине уговор је потписао Милош Марков, председник општине, који је након потписивања уговора у палати „Србија“ изјавио:

Ми смо и претходне године аплицирали на овом конкурсу, добили средства и организовали манифестацију под називом „Дани бундеве – Михољски сусрети села“, са које имамо изузетно лепа искуства.

Ове године организоваћемо манифестацију „Банатски слатки дан“, чије одржавање планирамо почетком јесени, односно крајем септембра. Планирамо богат програмски садржај, биће то пре свега кулинарски фестивал, али и промоција локалне етно традиције са културно – музичким програмом, тако да већ сада најављујем једну лепу манифестацију и позивам све заинтересоване учеснике да се пријаве, а грађане да посете и уживају у програму“ – рекао је Марков.

(Фото: EPA)

Пројекат „Општина Опово данас – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.