Алибунар

Одржана 23. Општинска смотра рецитатора

ЕВО КО ИДЕ НА ЗОНСКУ МОТРУ У КОВИН

• Седамдесет ученика надметало се у казивању стихова на српском, румунском и словачком језику, а осморо њих пласирало се на Зонску смотру

У суботу 16. марта 2019. године, у организацији Општинске библиотеке „Вук Караџић“, у Алибунару је одржана 23. Општинска смотра рецитатора.

Скоро седамдесет ученика основних школа са територије општине Алибунар, надметало се у казивању савремених, традиционалних и народних песама, на српском, румунском и словачком језику. Четворочлани стручни жири у саставу: Весна Николић, професор књижевности, Зорка Бањац, референт за културу општине Алибунар, Елеонора Микља, професор румунског језика и Људмила Габриш, радница Општинске библиотеке, одлучио је ко ће се пласирати на Зонску смотру рецитатора која се одржава 22. марта 2019. године у Ковину.

У категорији нижих разреда основне школе, пласман за зонско такмичење освојили су: Петар Лепедат из Добрице, Анђела Пашка из Николинаца, Стефан Гачановић и Страхиња Поповић из Банатског Карловца, а у категорији од петог до осмог разреда основне школе: Лана Ђурић из Банатског Карловца, Стефан Сератлић из Локава, Милица Ракић из Иланџе и Марија Супек из Јаношика.

Директорка Општинске библиотеке Љиљана Боторић, рецитаторе који су на овогодишњој смотри имали највише успеха, наградила је књигама.