Вршац

Изложба Културног центра Вршац у сарадњи са  Библиотеком града Београда

БИО ЈЕДНОМ ЈЕДАН ЛАФ…

• Изложба осветљава стваралачки опус Душка Радовића, и биће отворена од 21. до 29. марта

Културни центар Вршац, у сарадњи са Библиотеком града Београда, организује документарну изложбу „Био једном један лаф – Душан Радовић”.

Изложба ће бити отворена у четвртак, 21. марта у 12 сати, у великој галерији Културног центра Вршац. На изложби ће бити изложено 40-ак паноа који прате живот и рад Душана Радовића, као и 30-ак мањих паноа на којима су исписане неке од његових мудрих мисли и афоризмима.

На отварању изложбе, која ће моћи да се погледа до 29. марта,  говориће две од три ауторке пројекта, Виолета Ђорђевић и Владислава – Сара Ивковић Марковић. Трећа ауторка је Олга Красић Марјановић.

Изложба Библиотеке града Београда „Био једном један лаф – Душан Радовић” део је истоименог пројекта реализованог 2014. године, с циљем да се серијом међусобно повезаних програма на висококвалитетан, иновативан и достојанствен начин обележи тридесет година од смрти једног од највећих српских песника. Пројекат је подржан од стране Министраства културе и информисања Републике Србије. Пројекат се састојао из неколико целина и подразумевао је организацију округлог стола на којем су излагали еминентни књижевници, књижевни критичари, интелектуалаци, савременици и сарадници Душка Радовића, потом, штампање зборника радова насталих на основу излагања на округлом столу, те израду културолошко-документарне изложбе о животу и стваралаштву великана наше књижевности и културе, Душку Радовићу.

Изложба Библиотеке града Београда “Био једном један лаф – Душан Радовић”, осветљава богат стваралачки опус непревазиђеног српског ствараоца. Душан Радовић (1922-1984) је писац, новинар, радио и телевизијски уредник, афористичар, а којим год да се послом бавио, остављао је непоновљив траг. Изложба „Био једном један лаф–Душан Радовић” прати стваралачки траг Душана Радовића и даје савремен поглед на обиман, разноврстан и слојевит Радовићев опус.

•••
Културни центар Вршац, у оквиру сегмента програма „Изложба у гостима“, организује у Народној библиотеци Бела Црква и изложбу Филипа Даћевца, под називом „Моменти“.
Изложбу ће 21. марта, у 19 часова,   отворити мр Томислав Сухецки, и њена поставка трајаће до 30. марта.