Опово

Одржана 13. седница Скупштине општине Опово

О ПОРЕЗУ НА ИМОВИНУ, ТАКСАМА…

• Након девет година повећане таксе за истицање фирме, за држање возила, осим оних за пољопривреду, као и за држање средстава за игру

Почетак данашње, 13. седнице Скупштине општине Опово, почео је на помало интересантан начин. Наиме, како на листи „Александар Вучић – За нашу децу“ више није било кандидата који није добио одборнички мандат, за новог одборника Скупштине општине изабран је Милан Гајић, са листе коју је предводила Социјалистичка партија, чији  одбор у Опову  не постоји већ више од годину дана. Тако је и Милан Гајић одмах приступио одборничкој групи „За наше Опово“.

На даншњој седници одборници су усвојили Одлуку о утврђивању просечних цена квадратног метра одговарајућих непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2022. годину на територији Општине Опово, и то за све четири зоне, од четврте до прве, комунално и инфраструктурно најопремљеније.

Потом су, Одлуком о локалним комуналним таксама, одборници увели нове  комуналне таксе за истицање фирме на пословном простору, за држање друмских и прикључних возила, осим оних за потребе пољопривредне делатности, као и за држање средстава за игру.

У образложењу се наводи се да је разлог за повећање такси, чињеница да су оне  знатно мање у односу на окружење, а нарочито у односу на законске лимите, а нису кориговане већ девет година.

Скупштина је усвојила још и Одлуку о организацији и функционисању цивилне заштите на територији Општине Опово којом се обезбеђује доследна примена начела заштите и спасавања, утврђена Законом а посебно начело приоритета, начело примарне улоге локалних заједница, начело равноправности и заштите људских права, начело партиципативности и солидарности и начело информисања јавности.

На крају 13. заседања одборници су усвојили Извештај о раду ПУ „Бамби“ , као и извештај Гордане Рајшић, директорке ове дечје установе, за радну 2020/2021. годину.

Пројекат „Општина Опово – будућност која се огледа у огледалу времена садашњег“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.