Алибунар

Некад „Сусрети села“ данас „Михољски сусрети села“

ПОЧЕЛО ЈЕ ОД ОПШТИНЕ АЛИБУНАР, ОПЕТ!

• Овкаве манифестације потврђују чињеницу колико су наше разлике заправо наше предности и то да свако село има нешто своје које на најбољи начин карактерише, а наш је задатак да све то пренесемо на млађе генерације – истакла је Зорана Братић, председница општине

Пре 40 година у општини Алибунар су били више година организовани тзв. „Сусрети села“, културно-уметничка манифестација која је одржавана с циљем промоције мултикутуралности и заједничког суживота и дружења младих те општине.

Ове године, што је за сваку похвалу, ето, 40 година после, манифестација је поново заживела, овог пута под називом „Михољски сусрети села“.

И, као и онда, тако и сада, под окриљем општинске локалне,  Центра за културу општине Алибунар, али и Спортског савеза општине Алибунар, Туристичке организације, као и Министарства за бригу о селу.

Први „Михољски сусрети села“ имали су знатно богатији садржај од оних првих „Сусрета села“, јер су на овим сусретима, поред културно-уметничког програма, биле присутне  и жене са својим рукотворинама, као и млади спортисти, писци, уметници…

“Поносна сам на чињеницу да је идеја о духу неких старих времена успела да заживи. Министарство за бригу о селу имало је дивну визију да у свакој општини у нашој прелепој земљи врати снагу идентитета и припадности кроз манифестацију “Михољски сусрети села”. Наша општина има веома богату културолошку и етничку слику која представља њен велики потенцијал. Данас смо имали прилику да видимо прожимање спортских вештина, талената ручних радиности приказаних кроз различите културе, као што ћемо сад уживати у разноликости фолклора који дају посебан печат нашој општини, али и у свој лепоти и раскоши Јелека, који представљају народе са наше територије. Све то доказује чињеницу колико су наше разлике заправо наше предности и то да свако село има нешто своје које на најбољи начин карактерише, а опет убраја у једну велику целину јединства и идентитета који је Војводина вековима градила, а наш задатак је да управо кроз овакве прилике то преносимо на млађе генерације”, рекла је председница Општине Алибунар Зорана Братић.

Интересантно, Зорана Братић је из Селеуша, а „Сусрети села“ у прошлом веку почели су управо у Селеушу!

Пројекат „Општина Алибунар – грађанин у функцији актера локалне самоуправе општине“ суфинансира Општина Алибунар.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове јединице локалне самоуправе која је доделила средства.