СВРХА ЈЕ ПОСТИГНУТА... и неопходне информације и непосредни контакт

Панчево

Одржан Сајам запошљавања с циљем унапређења запошљавања

ТРИДЕСЕТ ДВА ПОСЛОДАВЦА ТРАЖИ 270 РАДНИКА

Из буџета Града Панчева издвајају се средства за меру „Покретање бизниса“ у износу до 500 хиљада динара, а укупно за буџет Локалног акционог плана запошљавања у овој години је опредељено 13.500.000 динара – истакао је Миленко Чучковић, градски већник

У сарадњи са Националном службом за запошљавање, локална самоуправа Града Панчева је, после паузе од две године, поново организовала Сајам запошљавања, чији је примарни циљ већа и пријемчивија доступност мера и програма у области унапређења запошљавања у Граду Панчеву.

Ево шта је, тим поводом, отварајући Сајам, изјавио Миленко Чучковић, градски већни за рад, запошљавање и социјалну политику:

Град Панчево у оквиру Локалног акционог плана запошљавања спроводи укупно седам мера. Једна од мера је и Сајам запошљавања који нажалост нисмо могли да организујемо у претходне две године, због епидемијске ситуације. На штанду града Панчева доступне су информације у вези са отвореним јавним позивом који се односи на мере активне политике запошљавања „Самозапошљавање“ и „Отварање нових радних места“. Оно што је важно је да корисницима средства за самозапошљавање Град Панчево обезбеђује, поред финансијске, и правну помоћ, саветодавну помоћ приликом регистровања предузећа, али и књиговодствену бесплатну подршку 12 месеци. Осим самозапошљавања, имамо подстицајне мере попут стручне и студентске летње праксе. Такође, из буџета Града издвајају се средства за меру „Покретање бизниса“ у износу до 500 хиљада динара, а укупно за буџет Локалног акционог плана запошљавања у овој години опредељено је 13.500.000 динара“ – рекао је Чучковић, члан Градског већа града Панчева задужен за рад, запошљавање и социјалну политику, приликом свечаног отварања Сајма.

Јелена Шиник, в. д. директора панчевачке Филијале НСЗ, је напоменула да су сви заинтресовани „могли да се на лицу информишу о свим врстама услуга ове установе, као и о њеним прогрмамима запошљавања“.

На штанду Националне службе за запошљавање сви заинтересовани могу да добију одговоре на питања о услугама и актуелним програмима Службе, као и стручне савете у писању радне биографије“, рекла је Јелена Шиник, истичући да је „највећа потражња за касирима, машинским и електро техничарима, сарадницима у осигурању, магационерима, али да се траже на тржишту рада и индустријски инжењери у производњи, инжењери квалитета, грађевине, специјалисти за логистику, рачуновође, кувари, конобари и посластичари.“

Иначе, на овогодишњем Сајму запошљавања појавила су се 32 послодавца, који су исказали потребу да запосле нове раднике, а на располагању је било 270 упражњених радних места.

(Фото:НСЗ)

Пројекат „Град Панчево данас – оно што остаје и сутра“ су/финансирао Град Панчево