ЧЕСТИТКЕ ОД СРЦА... Александар Стевановић поздравља награђене ученике

Панчево

Обележавање Дана града почело награђивањем најуспешнијих ученика на такмичењима

ЊИХ 114 КОЈИ ЗАВРЕЂУЈУ ДИВЉЕЊЕ!

Ви сте наша садашњост и светла будућност у коју верујемо! Постигли сте успехе вредне дивљења, на томе вам од срца честитам! Награде су само један скроман начин да вас похвалимо и истакнемо ваш труд, рад и залагање – рекао је Александар Стевановић, поздрављајући награђене ученике

Прослава Дан града Панчева, 8. новембар, почела је данас, рекло би се, на заиста оригиналан и стимулативан начин, у сваком смислу.

Наиме, у великој скупштинској сали окупили су се ученици са територије Града Панчева који су током школске 2021/2022. године постигли значајне успехе на разним такмичењима, на државном или међународном нивоу.

Најбољим ученицима се, пре уручивања награда, обратио градоначелник Панчева Александар Стевановић, следећим речима:

-Поносан сам када видим колико је ученика који су постигли успех на државном или међународном школском такмичењу и ако то није ни мало лако. Град Панчево је поносан на ваше успехе, знање и жељу да напредујете. Увек ћемо вам бити подршка на путу до нових достигнућа. Ви сте наша садашњост и светла будућност у коју верујемо! Постигли сте успехе вредне дивљења, на томе вам од срца честитам! Награде су само један скроман начин да вас похвалимо и истакнемо ваш труд, рад и залагање. Надам се да ћете својим примером подстаћи и друге, како би вас следеће године било још више.На вама је да наставите да се усавршавате, да надограђујете знање и нижете нове успехе. Искористите свој потенцијал и све могућности које вам се нуде како бисте постигли све оно што желите. Још једном вам честитам на постигнутим успесима – истакао је Александар Стевановић у свом поздравном говору награђеним ученицима.

ОНИ СУ ТИ… и садашњост и будућност, не само Панчева

За постигнуте успехе награђено је укупно 114 ученика основних и средњих школа који су постигли најбоље резултате на републичким и међународним такмичењима у школској 2021/2022. години.

Иначе, Град Панчево својим буџетом сваке године издваја средства за награђивање најбољих ученика, не само на оних који доносе медаље са државних и међународних такмичењима, него и „вуковце“, као и ученике генерација, како у основним тако и у средњим школама.

Тако су најбољи основци, осим књигама, ове године почашћени и екскурзијом по Србији, а средњошколци су, поред књига, добили и по 12.000 динара.

Осим тога, Град Панчево награђује и највеће таленте у оквиру Регионалног центра за таленте „Михајло Пупин“, за чије је успехе Град издвојио 771.000 динара.

Пројекат „Град Панчево данас – оно што остаје и сутра“ су/финансирао Град Панчево