ЈОШ ЈЕДАН КОРАК КА... све спремно за нови почетак

Панчево

Нови градски дечји вртић „Забавник“ почео са радом

ЗНАТНО СКРАЋЕНА ЛИСТА ЧЕКАЊА

• У вртић је уписано 145 деце, у седам васпитних групачиме је убрзана активност градске локалне самоуправе на   смањењу листе чекања
• У плану отварање вртићких групра у Долову и Банатском Новом Селу

У оквиру  ПУ „Дечја радост“ Панчево, отворен је „Забавник“, нови вртић  у коме је уписано 145 деце, седам васпитних група, две јаслене, четири обданишне и једна група за припремни предшколски програм.

„Забавник“ је на септембарском заседању  Скупштине града, одлуком одборника, куповином прешао у власништво Града, и после три недеље примио је своје прве „станаре“ чиме је учињен још један значајан корак у настојању локалне самоуправе да се што пре  стигне до зацртаног циља – што бржег смањења  листе чекања, па и њеног нестајања.

Тим поводом  је Мр Татјана Божић, чланица Градског већа града Панчева задужена за образовање, посетила вртић и ево шта је изјавила:

„ Граду Панчеву је приоритет смањење листе чекања, односно да се обезбеде места у вртићу за што више деце. У том циљу је и купљен вртић „Забавник“, који је данас почео са радом и примио прву децу. Очекујемо и проширење група у реконструисаном делу вртића „Љиљан“. Објекат који је Град Панчево планирао за вртићке групе, а у сарадњи са Фондацијом Новака Ђоковића, очекујемо да ускоро буде готова сва документације, да се крене са радовима и припреми за још око 50 деце. Град, такође, субвенционише 40 места у приватној предшколској установи „Кефалица“, већ четврту годину.

Планирамо и отварање нових вртићких група у још два насељена места, при школама, у Долову, где треба радови да почну и Банатском Новом Селу, где је у току израда техничке документације. Тиме бисмо обухватили сва насељена места. Прошле године вртићке групе су отвориле школе у Иванову и Банатском Брестовцу, тако да би у свим насељеним местима били обезбеђени вртићи тј. смештај деце подједнако, као и у градским вртићима“ – истакла је градска већница мр Татјана Божић.

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево