А ОД ПОКРАЈИНЕ... вредан поклон: специјализовано транспортно возило

Пландиште

Вредна донација Покрајине Дому здравља „1. октобар“

САДА ЋЕ БИТИ МНОГО КОМФОРНИЈЕ

• Специјализовани транспортни санитет биће на услузи пацијентима који три пута недељно морају да иду на дијализу у Вршац

Дом здравља „1. октобар“ у Пландишту је пре неки дан добио значајну донацију од Покрајинског секретаријата за здравство – специјализовано комби возило за превоз пацијената, њих 9, који су принуђени да три пута недељно иду на дијализу у вршачку болницу.

Др Небојша Дрљевић, в. д. директора Дома здравља, изјавио је тим поводом да је донација резултат одличне сарадње локалне самоуправе и Покрајинског скретаријата за здравство.  Захваљујићи се  Јовану Репцу, председнику Општине Пландиште, на залагању да се ова донација реализује, директор др Дрљевић још рекао:

„Дом здравља Пландиште добио је врло вредну донацију у виду транспортног санитета за пацијенате које возимо на дијализу. Ово возило у многоме ће помоћи нашим пацијентима с обзиром да ћемо сада моћи да пружимо комплетнију и удобнију услугу свим лицима које је неопходно возити на дијализу. Након потписаног Уговора о донацији комбиновано возило је стављено на располагање Дому здравља и врло брзо ће бити саставни део нашег возног парка.

Ово је још једна у низу донација и помоћи и подршке коју добијамо од Покрајине, чиме унапређујемо квалитет услуга које пружамо нашим пацијентима. На територији Општине Пландиште тренутно имамо девет пацијената које је неопходно три пута недељно возити на дијализу у вршачку болницу, тако да ће нам употреба овог возила олакшати превоз пацијената, њима ће бити много лакше да поднесу терапију, а што је најбитније имамо и довољно слободних и квалитетних возила за било коју другу медицинску интервенцију – истакао  је др Дрљевић, в. д. директора Дома здравља.

(Фото: еВршац)

Пројекат „Општина Пландиште – грађанин у функцији главног актера локалне самоуправе општине“ суфинансира Општина Пландиште.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.