НА СВОМ ТЕРЕНУ... Снежана Баба, председница „Новосељанки – Boboaćele“

Прошло је лето…

Неке од активности удружења жена са територије Града Панчева током лета

НОВЕ ПРОСТОРИЈЕ, ХУМАНИТАРНЕ АКЦИЈЕ, РАДИОНИЦЕ…

• И у условима, посве ненавикнутим, али и ризичним, чланице удружења жена са територије Града Панчева нису седеле код куће, а оне које су и седеле – радиле су!

 

Пре него пређемо на појединачне активности, не треба заборавити да су сва удружења била укључена у акцију поделе својих кулинарских производа здравственим установама, у ситуацији када то није било нимало једноставно.

Треба поменути и да су током целог лета у центру Панчева биле постављене тезге, на којима су сва удружења имала прилику да представе своје производе из „прве руке“.

Нема шта, имало се шта видети и купити, и за душу и за желудац.

А сад о појединачним активностима.

„ЗЛАТНА ЈАБУКА“ ЈАБУКА

• Удружење жена „Златна јабука“ из Јабуке организовало је дружење „Сврати на кафу“, које је овог пута имало хуманитарни карактер. Сав прикупљени новац на том дружењу поклоњен је једној чланици Удружења којој је потребна посебна медицинска нега како би се опоравила и вратила у „пуном капацитету“ свом послу.

„ПАНЧЕВКЕ“ ГОРЊИ ГРАД

• Удружење жена „Панчевке“ Горњи град отвориле су своје просторије у самом центру града, у којима ће своје активности одржавати и КУД „Чигра“.

Наравно, није пропуштено ни традиционачлно обележавање Преображенских дана, када су „Панчевцке“ испред Преображенске цркве поклањале храну и колаче из своје кухиње.

„ОМОЉЧАНКЕ“

• Удружење жена „Омољчанке“ су 13. септембра организовале хуманитарну акцију. где је сав прикупљени новац отишао за потребе лечења једне девојчице.

„ДОЛОВКЕ“

• Удружење жена „Доловке“, у складу са околностима, и ове године нису пропустиле да одрже надалеко чувену традиционалну „Штрудлијаду“. Успешно, разуме се, како то већ „Доловке“ умеју.

„НОВОСЕЉАНКЕ- BOBOAĆELE“

• Удружење жена „Новосељанке Boboaćele“ организовало је online изложбу ручно декорисаних јаја, а ту је у традиционална  и те како позната манифестација „Банатски хлеб“, која jе  одржана 26. септембра, уз све мере предострожности.

„ЕТНО КУТАК“ КАЧАРЕВО

• Удружење жена „Етно кутак“ Качарево је на језеру у Качареву, у прелепом амбијенту, организовало радионице веза на отвореном. Сем тоге, захваљујући подршци Града, и ово удружење је добило своје просторије, које ће ускоро бити свечано отворене.

МНРО ПАНЧЕВО

• Удружење МНРО прикључиће се хуманитарној акцији коју спроводе организације НУРДОР Србија и AGEOP из Болоње. У току је припрема цртежа који ће бити продавани у том граду, како би се обезбедила средства за изградњу родитељске куће.

СиБ

Реализацију пројекта „Град Панчево – знакови поред пута“ суфинансира(о) Град Панчево