Пландиште

Почела овогодишња „Дечија недеља“ у општини Пландиште

ПОДЕЉЕНА СРЕЋА ДВА ПУТА ЈЕ ВЕЋА

• Првог дана „Дечије недеље“ руководство локалне самоуправе општине обишло школе и вртиће

Овогодишња „Дечија недеља“, која је почела 5. октобра и трајаће до 11. октобра, у општини Пландиште првог дана почела је обиласком школа и дечијих вртића првих људи ове општине, Јована Репца, председника општине, Душана Ћурчића, заменика председника општине, Горана Доневског, председника Скупштине општине, Владана Младеновића, заменика председника СО и Татјане Петровић, чланице Општинског већа.

Под слоганом „Подељена срећа два пута је већа“, у знак солидарности и сарадње, представници локалне самоуправе су на ту тему разговарали са руководствима школских установа и вртића и том приликом поделили им прикладни промотивни материјал.

Иначе, „Ддечија недеља“ на територији општине Пландиште проћи ће у скретању пажње јавности на потребе деце, афирмацију њихових права, на одговорност породице за њихов правилан развој, улогу школе, као и целог друштва, у том процесу. Све ће то бити урађено на прикладан начин, кроз активности школа, Дома здравља, Савета за безбедност саобраћаја, Црвеног крста и Спортског савеза општине Пландиште.

Како је рекао Јован Репац, председник општине, све активнсоти имаће за циљ да се анимира што већи број деце, „да их научимо позитивним вредностима, да их подстакнемо да се баве спортом, да уче и напредују у свом окружењу“.

„ Све активности ће се спроводити уз максимално поштовање свих мера предострожности, ношењем заштитних маски, као и коришћењем  дезинфекционих средстава“, истакао је председник Репац.

(Фото: еВршац)

Пројекат „Општина Пландиште – будућност у огледалу сасашњости“ суфинансира Општина Пландиште.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.