ЈЕДНА ОД БРОЈНИХ... манифестација „Дани дружења“
ЈЕДНА ОД БРОЈНИХ... манифестација „Дани дружења“
Месне заједнице Панчева

Петар Андрејић, члан Скупштине Месне заједнице Старчево

  НАЈПРЕ, ЗАВРШЕТАК ГАСИФИКАЦИЈЕ, ПА…

• Чека се прикључење на дистрибутивну гасну мрежу, онда се иде у реализацију бициклистичке стазе, пројекта реконструкције парка са изградњом летње позорнице, музеја…

Члана Скупштине Месне заједнице Старчево Петра Андрејића питали смо да нам нешто каже и о најзначајнијим плановима на којима ће чланови скупштине радити у наредном периоду како би се они што пре и реализовали.    

– Оно што је први приоритет Старчеваца јесте завршетак гасификације. Мрежа у насељу је постављена и чека се прикључење на дистрибутивну гасну мрежу. Зато што постоји потреба за одржавањем путне мреже, односно за реконструкцију неких улица, Месна заједница је припремила мноштво пројеката из ове области и конкурисала је код Града за њихову реализацију. Постоји и пројекат бициклистичке стазе која би водила од Рафинерије до Омољице, пратећи међународну руту Еуро вело 6. Такође, у припреми је пројекат реконструкције парка на Тргу неолита са изградњом летње позорнице, а ради се и пројекат за капелу на римокатличком гробљу.

Старчево се припрема и за отварање музеја који би поставкама обухватио периоде неолита и Банатске војне границе, а постоји и пројекат Археолошко-туристичког парка „Неолитско Старчево“, који по свом карактеру превазилази локалне границе. Сви с нестрпљењем очекујемо и завршетак обилазнице око Београда, које ће наше место још тешње повезати са главним градом и свим важним ауто-путевима у нашој земљи чиме се тек отвара перспектива коју наше место има, каже за Старт 013 Петар Андрејић, члан Скупштине Месне заједнице Старчево.

                                                                                                              (Старт 013)

 

Пројекат “Панчево – локална самоуправа у форми самоуправе грађана” су/финансирао Град Панчево