УЗ ПОМОЋ ГРАЂАНА... сређена фасада зграде Месне заједнице
УЗ ПОМОЋ ГРАЂАНА... сређена фасада зграде Месне заједнице
Месне заједнице Панчева

Милан Станковић, председник Скупштине Месне заједнице „Котеж“

СВЕ ЈЕ ЛАКШЕ КАД И ГРАЂАНИ…

• Око 50 грађана одазвало се на позив да помогну у уређењу фасаде зграде Месне заједнице • У самој згради свакога дана дешава се много тога

Милан Станковић, председник Скупштине Месне заједнице “Котеж“, каже да се грађани  ове месне заједнице, која иначе броји око 12 хиљада становника, својој Месној заједници не обраћају само поводом неких изненадних проблема, него и у жељи да се се сами ангажују у уређењу овог насеља, истичући тако  да се недавно око 50 грађана одазвало на позив да помогну у уређењу фасаде зграде МЗ и тај њихов поступак га је одушевио. Иначе, фасада зграде МЗ је окречена, уређена је и њена околина, тренутно се ради на унутрашњости ове зграде, а ускоро ће почети и радови на санацији крова.

МЗ "Котеж"
… али и околни простор

– Поред цветне инсталације, у чијој изради нам је помогло ЈКП “Зеленило”, офарбали смо јарболе испред зграде на које ћемо ускоро поставити заставе, чиме ће цео овај крај добити нов изглед. Жеља нам је да „Котеж“ буде најлепше насеље у Панчеву. У договору са Културним центром, један део њихових програма ће се одржавати у нашој реновираној биоскопској сали, пре свега представе за децу и дечији хорови, а тиме желимо да Месна заједница постане центар дешавања у овом делу града, али и да грађанима „Котежа“ приближимо културне садржаје – каже Станковић и објашњава да су ови радови финансирани највећим делом из сопствених средстава која МЗ остварује изнајмљивањем својих просторија.

У згради МЗ Котеж тренирају чланови Карате клуба “Шкрбић”, вежбају пласачи Студија “Балерина” као и чланови КУД “Добривоје Путник”, а своје тренинге одржавају и прваци Србије у шаху, чланови Шах клуба “Аљехин”. Станковић додаје да са свима њима постоји одлична сарадња која се најбоље видела у њиховом учешћу у реализацији спортског турнира који је 22. септембра Месна заједница организовала на тек уређеним спортским теренима на „Котежу 2“.

– Идеја иза организације турнира нам је била промоција спорта и здравог начина живота, али и промоција наших закупаца и онога чиме се они баве. Турнир смо организовали у  сарадњи са Градом и спортским савезом, а број учесника и посетилаца  био је далеко већи него што смо очекивали. Идеја нам је да он постане нека наша традиција и да га организујемо почетком септембра, неколико дана раније него ове године, када су бољи и временски услови, а због почетка школске године онда можемо очекивати доста и посетилаца и учесника – каже Милан Станковић и додаје да се на турниру могло видети мноштво добрих фудбалера, кошаркаша и одбојкаша који су својом игром задивили грађане којима је свакако било занимљиво видети и све оно што су им од свог умећа показали плесачи Студија “Балерине” и КУД “Добривоје Путник”.

                                                                                                                      И. Владан

                                                                                                                    (Старт 013)

 

Пројекат “Панчево – локална самоуправа у форми самоуправе грађана” су/финансирао Град Панчево