И ПРОСЛАВА И... први радни дан чланица УЖ „Нера Кусић“ и те како успешан

Кусић

На Дан жена почело са радом УЖ „Нера Кусић“

ЕМ, НАЈМЛАЂЕ, ЕМ, НАЈБРОЈНИЈЕ!

• Драго ми је ако сам и ја својим радом као жена утицала на мотивацију и формирање новог удружења жена и што се прича о женском оснаживању шири – истакла је Виолета Симић, председница Општине Бела Црква

Прослава обележавања Дана жена у Кусићу искоришћена је и као званичан повод за промоцију и почетак рада новог удружења жена у општини Бела Црква – Удружења жена „Нера Кусић“.

Уз присуство представница осталих удружења жена и наступом фолклорних секција КУД „Вукомир Видић – Уча“, представљањем успешних жена Српкиња и пригодним поетским наступима, осмомартовско вече протекло је у пријатној атмосфери дружења и забаве, а нису изостали ни пригодни поклони за све припаднице лепшег пола на овој централној прослави 8. марта у општини Бела Црква.

На прослави је била присутна и прва дама Општине Виолета Симић, председница општине, која је, поздрављајући све присутне, између осталог рекла:

Драго ми је ако сам и ја својим радом као жена утицала на мотивацију и формирање новог удружења жена. Захвалила бих се Дарку Станојеву и Станку Петровићу, с обзиром да су они ваши мештани јер су и они, поред Милице Јанковић, ваш стуб и ту су да вам помогну у будућем раду. Поздравила бих сва удружења жена која су са нама, драго ми је што увек нађете време да се окупите и подржите једни друге, што је и поента нашег удруживања и оснаживања“ – истакла је Виолета Симић, напомињући да је ово најмлађе и најбројније удружење жена и да јој драго „што се прича о женском оснаживању шири.“

Испред новооснованог удружења обратила се Милица Јанковић, прва председница:

Основале смо наше удружење 27. јануара ове године и тренутно имамо 28 чланица. Како је река Нера веома позната у нашем крају, а и шире, одлучиле смо се баш за то име. Сарадња са осталим удружењима жена за ово кратко време је одлична и надам се ће тако бити и у наредном периоду. Циљеви нашег удружења су заштита положаја жена, како у породици, тако и у друштву. Имамо активности које су усмерене на очувању традиционалних колача и других ђаконија. Позвала бих све жене које желе да нам се прикључе, ми ћемо их радо прихватити у наше удружење“ – поручила је Милица Јанковић.

(Фото: БЦ Инфо)