ОЗВАНИЧЕЊЕ... потписивањем споразума само је потврђена дугогодишња сарадња

Вршац

Споразум Културног центра и Националног савета румунске националне мањине

ПОТПИСИМА ДО ЈОШ ЧВРШЋЕ САРАДЊЕ

• Национални савет означио је Културни центар као институцију од посебног значаја за румунску националну мањину и потписивање споразума о сарадњи представља корак ка чвршћој и јачој вези између ове две институције – истакао је Давор Петровић, директор Културног центра

После дугогодишње добре сарадње и значајног броја заједнички реализованих програма, Културни центар Вршац и Национални савет румунске националне мањине потписали су споразум о пословнотехничкој сарадњи.

Према речима Давора Стојковића, директора Културног центра Вршац, Национални савет означио је Културни центар као институцију од посебног значаја за румунску националну мањину и потписивање овог споразума представља корак ка чвршћој и јачој вези између ове две институције.

Иницијатива и сам чин потписивања овог споразума круна су наше досадашње сарадње“, истакао је председник Националног савета румунске националне мањине Даниел Магду.

Румуни као национална мањина мањина су, процентуално гледано, најбројнији на територији града Вршца и зато је веома битно да имају простор какав је Културни центар где могу да унапређују и промовишу своју културу и уђу у интеракцију са већинским народом и другим народима који у слози живе на територији Вршца, како би обогатили и дали свој допринос развоју културе и на територији града, али и шире на територији Војводине“. У свом обраћању Магду се захвалио на доброј сарадњи Граду Вршцу у погледу унапређења културе, али и других сфера живота као што су образовање, рурални развој, те очување културне баштине и идентитета румунске националне мањине.

Испред Града Вршца присутнима се обратио др Трајан Качина, члан Градског већа за културу, честитајући потписницима на доброј и квалитетној сарадњи и нагласивши да Град Вршац јако цени културу националних мањина и даје свој максимални допринос напретку не само у области културе националних мањина, већ и у свим осталим областима.

Сарадња Културног центра Вршац и Националног савета румунске националне мањине наставља се већ сутра организацијом промоције издања НИУ Либертатеа када ће бити потписан и протокол о сарадњи између ове новинско издавачке куће и Културног центра.