Пријем код градоначелника Зрењанина

Енергија знања

Млади стипендисти НИС-а дипломирали на Рударском факултету у Руској Федерацији

ДАНИЈЕЛА И ШЋЕПАН НАЈБОЉИ СТУДЕНТИ

• За најбоље студенте градоначелник Зрењанина организовао пријем
• Од септембра и Данијела и Шћепан постају део НИС-овог тима

 

Стипендисти НИС –а, у оквиру пројекта „Енергија знања“, Данијела Кралус и Шћепан Сворцан, успешно су завршили факултет у Руској Федерацији и заједно са замеником генералног директора компаније НИС, Вадимом Смирновим, били на пријему који је у њихову част приредио градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић.

Успешни Зрењанинци дипломирали су на смеру „Разрада и експлоатација нафтних и гасних лежишта“ на Санктпетербуршком рударском универзитету, а Данијела Кралус је проглашена за најбољег страног студента у 2019. години.

И Данијела и Шћепан од септембра постају део НИС-овог тима. Они су друга генерација од укупно 18 стипендиста НИС-а, који, осим шесторо који школовање настављају на мастер студијама у Русији, од септембра почињу да раде у компанији.

Компанија НИС, путем програма „Енергија знања“ стипендира студенте у Србији и Руској Федерацији. Кроз програм стипендирања до сада је прошло преко 90 студената, од чега је за студирање на престижним руским универзитетима додељено 30 стипендија. Прва генерација НИС стипендиста у Руској Федерацији дипломирала је прошле године  и њих осморо су већ део НИС-овог тима. Сви стипендисти НИС-а након завршетка основних или мастер студија добијају запослење у компанији.