САРАДЊОМ ДО... Миљана Царан

Наша саговорница

Миљана Царан, в. д. директора ЈКП “Долови”  Долово

ЧИНИМО СВЕ ЗА ШТО ЛЕПШЕ ДОЛОВО

• ЈКП “Долови” је доловачко комунално предузеће које се бави одржавањем хигијене села, зелених површина, сеоских гробаља, спортског центра и споменика природе “Два стабла белог јасена”

Долово је ових дана добило нову ЛЕД јавну расвету, а претходних месеци, поред уређења зграде Дома културе “25. мај”, доста је урађено и на путној инфраструктури у овом селу, када је асфалтирано неколико сеоских улица. А да би Долово било чистије и да би што боље изгледало, ту је ЈКП “Долови”, сеоско комунално предузеће које, осим тога што одржава зелене јавне површине по селу, свакодневно ради и на одржавању сеоских гробаљa, као и Спортско-рекреативног центра “Долина” у Долову, санирању дивљих депонија по селу и наравно, управљању спомеником природе “Два стабла бела јасена”, које је као културно и природно добро под заштитом државе. Како каже Миљана Царан, директорка ЈКП “Долови”, запослени у овом предузећу којих, са директорком, има укупно пет, свакодневно се труде да на најбољи могући начин хигијену Долова одрже на неком завидном нивоу што, како наглашава дире

ЛЕП ПОГЛЕД… центар Долова из овог угла

кторка, и успевају.

  • Највећи проблем су нам дивље депоније са којима се свакодневно боримо и покушавамо их санирати, али мештани су, част изузецима, веома немарни по том питању. У плану нам је  сарадњa са Градом Панчевом кроз које ћемо санирати две дивље депоније у селу и надам се да ће то бити готово у најкраћем могућем року – каже директорка Царан. Она додаје да је у претходном периоду обављена санација оба сеоска гробља, као и да ће предузеће на чијем је она челу на Гробљу 1, после проширења гробља поставити зид са једне стране, као и нову жичану ограду како је то већ урађено на Гробљу 2. У плану за наредни период је такође и уређење стаза на овим гробљима као и постављање нових клупа.
ДВА БЕЛА ЈАСЕНА
  На путу из Панчева ка Долову, пре уласка у ово село, са десне стране, налази се споменик природе “Два стабла белог јасена код Долова”, којим управља ЈКП “Долови” у сарадњи са панчевачким ЈКП “Зеленилом”. Како само име каже, ово природно добро чине два стабла белог јасена, чија се старост процењује на преко 250 година, мада неки мештани тврде да ова стабла ту стоје дуже од три века. Први од ових јасена висок је 18, а други преко 22 метра, док су крошње оба ова дрвета ширине око 25 метара.
  • Ми свакога дана нешто урадимо како би наше село лепше изгледало па смо тако недавно поставили нову аутобуску станицу у селу. Приоритет нам је сеоски трг, као и игралишта па ћемо тако, за сезону која долази, ускоро уредити терен за одбојку на песку, како би се Доловци могли рекреирати, а у плану нам је и отварање фонтане испред зграде Месне заједнице – најављује директорка ЈКП “Долови” и додаје да се ово предузеће ових дана највише бави кошењем траве по селу што је редовна активност у ово доба године. Она такође подсећа да је ово доловачко комунално предузеће недавно посадило већи број садница јела на брегу код школе где ће ускоро бити постављене и канте за смеће које је донарала панчевачка “Хигијена”.

Директорка Царан наглашава да ЈКП “Долови” има одличну сарадњу са локалном самоуправом, градоначелником, као и свим панчевачким комуналним предузећима са којима сарађују попут ЈКП “Хигијене”, по питању прикупљања смећа, ЈКП “Зеленила”, у одржавању зелених површина, као и са и ЈКП “Водовода и канализације”, које увек благовремено реагују када Долово има проблем са водоводном мрежом. Наравно, у својим свакодневним активностима ЈКП “Долови” одлично сарађује и са Месном заједницом “Мита Вукосављев” као и са Домом културе “25. мај” .

  • Сви заједно чинимо све што је у нашој моћи како би Долово било што лепше и пријатније за живот – закључује в. д. директора ЈКП “Долови” Миљана Царан.

(Старт 013)

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево