НА СВОМ ТЕРЕНУ... горани у обиласку „Зеленила“, једне од служби ЈКП „Други октобар“

Вршац

Међународни горански Еко-камп „Вршачки брег 2024“

СА БРЕГА У ПОСЕТУ „ДРУГОМ ОКТОБРУ“

Сарадња између Еко-кампа „Вршачки брег и ЈКП Други октобар“ представља одличан пример како заједнички рад може допринети очувању и унапређењу животног окружења

Јавно-комунално предузеће Други октобар“ Вршац, у склопу Међународног горанског Еко-кампаВршачки брег 2024године, организовало је за младе горане и њихове менторе презентацију, обиласке и упознавање са радом Службе „Зеленило“. Током посете, имали су прилику да обиђу расадник сезонског цвећа и украсног дрвећа, као и да виде како функционише Привремено прихватилиште за дивље животиње.

Млади горани су са великим интересовањем пратили презентације и уживали у обиласку који су за њих организовали запослени у ЈКП Други октобар“. Имали су прилику да науче како се узгаја сезонско цвеће и украсно дрвеће, као и да виде сам извор цветне лепоте града Вршца.

Овај расадник је место одакле потичу сви цветни аранжмани који красе наш град, а које су ментори који долазе из различитих градова и  општина похвалили, имајући прилику да виде и цветне аранжмане у самом градуПоред хортикултуре, млади горани су посетили и Привремено прихватилиште за дивље животиње. Наши чувари природе су им објаснили како функционише процес прихватања, опоравка и враћања птица и других дивљих животиња у природу. Млади су сазнали колико је важна брига о угроженим врстама и како сви можемо допринети њиховом очувању”, рекли су из ЈКП Други октобар“.

Посета Јавн -комуналном предузећу била је изузетно корисна и инспиративна за младе горане и њихове менторе. Они су стекли драгоцена практична знања која ће моћи да примене у својим будућим еколошким активностима и пројектима. Сарадња између Еко-кампа „Вршачки брег и ЈКП Други октобар“ представља одличан пример како заједнички рад може допринети очувању и унапређењу нашег животног окружења.