Панчево

МАТУРАНТСКИМ ПЛЕСОМ У НОВЕ СНОВЕ

• Сањајте велике снове велике снове и не плашите се изазова који вам предстоје – поручио је учесницима традиционалног „Матурантског плеса“, којих је ове године било 530, градоначелник Панчева Александар Стевановић

Већ традиционално, почев од 2007. године, матуранти и матуранткиње Србије обележавају крај средњошколског образовања плесом, уз Јохана Штрауса и његовог „Слепог миша“.

Као и ранијих година, у Панчеву је „Матурантски плес“ одржан на тргу испред седишта Градске управе. Манифестацију је организовала Канцеларија за младе, у сарадњи са Домом омладине, а све учеснике, њих 530 из девет средњих школа, поздравио је градоначелник Панчева Александар Стевановић:

„Велико ми је задовољство што могу да вам се обратим у тренутку када славимо ваше успехе, вашу зрелост и почетак једног новог поглавља у вашим животима. Честитам вам, завршили сте један важан део свог образовања и поставили чврсте темеље за будућност. Пријатељства, лекције и све оно кроз шта сте прошли обликовало вас је као људе. Док корачате напред, запамтите важност заједништва, подршке и истрајности. Знам да знате, јер матуранти средње Медицинске школе „Стевица Јовановић“ свој плес посвећују школском другу Душану Лазарову, који нас је нажалост прерано напустио.

Драги матуранти, верујте у себе и никада не заборавите одакле сте потекли, јер Панчево је поносно на вас! Ви сте наша будућност, наша нада и наш највећи потенцијал. Ваш успех је успех нашег града, и зато ћемо вас увек подржавати у вашим настојањима да постигнете велика дела за наше Панчево сутра. Сањајте велике снове велике снове и не плашите се изазова који вам предстоје“, рекао је градоначелник Стевановић и пожелео матурантима пуно среће, успеха и радости у будућем животу и подухватима.

(Фото: еПанчево)