ЗАДОВОЉСТВО... Јован Репац, председник Општине Пландиште

Пландиште

КУЋА НА СЕЛУ – ВИШЕ ОД КРОВА НАД ГЛАВОМ!

Реализација пројекта „Кућа на селу“ и примена добре праксе насељавања сеоских домаћинстава на територији Општине Пландиште, један је од најлепших пројеката које смо реализовали у нашој општини – истиче Јован Репац, председник општине

У оквиру пројекта „Кућа на селу“, који спроводи Министарство за бригу о селу, Општина Пландиште је, од 2021. године, када је почела реализација овог пројекта, успела да обезбеди 19 кућа са окућницом за 19 породица, са више од 60 чланова домаћинстава, које нису имале решено стамбено питање.

Ево шта о тој успешној друштвеној акцији oпштинске локалне самоуправе каже Јован Репац, председник општине:

„Реализација овог великог пројекта и примена добре праксе насељавања сеоских домаћинстава на територији Општине Пландиште један је од најлепших пројеката које смо реализовали у нашој општини. Захваљујући одличној сарадњи са Министарством за бригу о селу, обезбеђена су средства за куповину 19 кућа и збрињавање 19 породица које нису имале свој кров над главом. То је више од 60 чланова домаћинства којима је решен проблем становања. На овај начин помажемо породицама у решавању њиховог стамбеног питања, помажемо вишечланим породицама да добију свој кров над главом, да добију свој кутак, да добију мир и уточиште дома којег могу назвати својим.

Локална самоуправа има првенствено за циљ да у сарадњи са Министарством омогући насељавање младих на селу, како би се активно радило на развоју и напретку села, како бисмо оживели сеоска домаћинства и радили на развоју сеоског туризма и пољопривредне производње. Овакви конкурси директно утичу на побољшање демографске и популационе политике на територији Општине Пландиште“, каже Јован Репац.