УСКОРО БЕЗБЕДНИЈЕ... Основна школа „Зоран Петровић“ у Сакулама

Нови Сад

Потписан уговор за пројекат саобраћајне сигнализације око школе у Сакулама

ЗА ВЕЋУ БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ

• Уговор вредности 800.000 динара потписала је Анкица Симин Дамјанов, заменица председника Општине Опово

За мање од месец дана после расписаног конкурса, Огњен Бјелић, покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај, доделио је представницима 26 локалних  самоуправа са подручја АП Војводине, уговоре за суфинансирање 41 пројекта из области безбедности саобраћаја у зонама школа, као и за смањење брзине при уласку у насељено место, чија је укупна вредност 46,1 милион динара.

Међу 26 градова и општина је и Општина Опово. која је за „Пројекат саобраћаја и саобраћајне сигнализације у зони школе у Сакулама (постављање вертикалне и хоризонталне саобраћајне сигнализације у зони ОШ „Зоран Петровић“) добила 800.000 динара, док ће остатак средстава у вредности од 620.080 динара обезбедити Општина Опово. Уговор је потписала Анкица Симин Дамјанов, заменица председника Општине Опово.

Циљ конкурса Покрајинске владе је да се уреди простор око школа, како сигнализацијом, тако и техничким средствима, брзиномерима, семафорима, а све у циљу веће безбедности деце у саобраћају.

Успут да поменемо и то да је заменик покрајинског секретара за енергетику, грађевинарство и саобраћај др Зоран Тасић, који је до овогодишњих избора био председник Општине Опово.

(Старт 013)

Пројекат „Локална самоуправа у функцији самоуправе грађана“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.