ИМА ПОСЛА... Љиљана Станковић

Наша саговорница

Љиљана Станковић, в. д. директора ЈКП “Глогоњ”

ДА СЕ ВИДИ КО ТО ТАМО ПЕВА, И УЖИВА

• ЈКП “Глогоњ” ће се у наредном периоду акценат својих активности ставити на уређење центра села и сеоског парка, као и на одржавању познатог глогоњског излетишта “Скела” како би грађани, али и посетиоци Глогоња овог лета могли да уживају у овој оази природе

Град Панчево је једна од ретких локалних самоуправа у оквиру које у насељеним местима још увек самостално функционишу јавна-комунална предузећа. Једно од ових предузећа је и ЈКП “Глогоњ” а о раду овог предузећа, плановима и проблемима са којима се оно суочава разговарали смо са Љиљаном Станковић, в. д. директора ЈКП “Глогоњ”.

Као и свако друго јавно-комунално предузеће које ради у насељеним местима Града Панчева, и ЈКП “Глогоњ” се првенствено бави одржавањем јавних зелених површина у селу, преузимањем и дистрибуцијом комуналног отпада, као и сахрањивањем, односно одржавањем гробља и бетонирањем опсега на сеоском гробљу.

– Тренутно ЈКП “Глогоњ” ради интензивно на кошењу зелених површина, а с обзиром на то да је у овом периоду године појачана вегетација. Што се тиче проблема које имамо у свакодневном раду, они се највише тичу несавесних грађана Глогоња који својим понашањем, тачније одлагањем отпада на местима која нису предвиђена за то, праве дивље депоније по селу и тиме нама, као и свим грађанима Глогоња стварају огромне проблеме, а посебно пошто те дивље депоније често и пале па имамо и великих проблема са не тако ретким пожарима на депонији – каже директорка ЈКП “Глогоњ” о проблемима у свакодневном раду овог предузећа. Она напомиње да су проблеми са којима се ово предузеће суочава исти као проблеми свих јавно-комуналних предузећа по другим насељеним местима Града Панчева. По њеним речима, још један значајан проблем је и питање невласничких, односно паса луталица у Глогоњу, али додаје да, у сарадњи са Зоохигијеном, службом ЈКП “Хигијене” из Панчева, и за овај значајан проблем успева некако да се нађе решење.

TO JE ТУ… седиште МЗ Глогоњ и ЈКП „Глогоњ“

Што се тиче сарадње са локалном самоуправом и Месном заједницом, Љиљана Станковић каже да ЈКП “Глогоњ” има изузетну и одличну сарадњу, пре свега, са Месном заједницом “Глогоњ” а такође и са градским властима која овом предузећу пружају потпуну подршку и помоћ када год је она потребна.

Кад је реч о плановима ЈКП “Глогоњ” за неки наредни период, наша саговорница каже да ће ово предузеће свакако обављати све примарне делатности, као и да ће, поред тога, акценат бити стављен првенствено на изглед самог села и чистоћу јавних површина. Тако су, недавно, у сарадњи са МЗ “Глогоњ” и Асоцијацијом младих “Јувенис”, на глогоњском излетишту “Скела” које је познато по томе што је на тој локацији сниман култни српски филм “Ко то тамо пева”, постављена два нова контејнера за смеће како би ово излетиште било што чистије.

– У плану нам је садња цвећа како бисмо оплеменили простор испред просторија МЗ “Глогоњ” као и уређење парка, а такође планирамо и улепшавање самог центра села. ЈКП “Глогоњ” одржава и наше популарно излетиште „Скела“ које се налази на обали Тамиша и које представља прави кутак за опуштање и релаксацију покрај саме реке. У сарадњи са Месном заједницом поставићемо сенике који ће свим грађанима Глогоња омогућити одмор у природи, а у плану нам је и постављање миниголића за фудбал за наше најмлађе суграђане. Са поносом можемо рећи да смо свакодневно у служби грађана, да имамо слуха за све њихове потребе и да смо ту за све оне послове који се морају урадити, а тичу се насељеног места Глогоњ – закључује на крају разговора Љиљана Станковић, в. д. директора ЈКП “Глогоњ”.

(Старт 013)

Пројекат „Град Панчево данас – оно што остаје и сутра“ су/финансирао Град Панчево