Стари Лец

Дом за душевно оболела „1. октобар“ у међународном пројекту

ВИРТУЕЛНО ЈЕ ВИТАЛНО, БАШ ТАКО!

• Јако ми је драго што је велики број наших корисника узео учешће на овој радионици и на тај начин су показали висок ниво креативности и пре свега жеље да простор у ком бораве учине лепшим, шаренијим и занимљивијим – истакла је директорка Изабела Јовановић

У оквиру реализације међународног пројекта „Виртуелно је витално“, Дом за душевно оболела лица „1. октобар“ Стари Лец организовао је специфичну радионицу, под називом „Цветно пролеће“, а на којој су корисниоци ове установе имали прилику да на свој начин изразе своје стваралачко умеће у цртању и сликању цветних аранжмана.

Ево шта је поводом те манифестације, између осталог, рекла Изабела Јовановић, директорка Дома „1. октобар“:

Захваљујући ангажману наших сарадника на пројекту организовали смо ову лепу акцију и на један креативан начин решили смо да афирмишемо кориснике наше установе. Кроз једну забавну и поучну радионицу, развојем идеја и маште прављени су цветови од папира који су симбол рађања пролећа, буђења природе и разноликости боја. Јако ми је драго што је велики број наших корисника узео учешће на овој радионици и на тај начин су показали висок ниво креативности и пре свега жеље да простор у ком бораве учине лепшим, шаренијим и занимљивијим. Кроз реализацију овог пројекта трудимо се да афирмишемо што више људи, да им понудимо нешто ново, занимљиво, нешто другачије, како би их подстакли да се ангажују и изразе своје уметничке таленте. Сам пројекат се реализује сарадњи са геронтолошким центрима из Новог Сада, Македоније и Републике Српске. Циљ овог пројекта је да особе старије доби поучимо новим технологијама и достигнићима, како би своје време које проводе код нас што квалитетније искористили.

Ово је само једно у низу радионица и у наредном периоду планирамо реализацију сличних радионица са врло разноврсном тематиком“ – истакла је директорка Јовановић.

Пројекат „Општина Пландиште данас – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Пландиште, а на основу Решења бр. 401-68/2022-II од 29. 4. 2022. године.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.