Алибунар

Летњи дани Алибунара 2023.“ почињу 15. августа у 20 сати

ПРВО ВЕЧЕ ПРВИ УГОЂАЈ: РУМУНСКЕ ПЕСМЕ И ИГРЕ

• На концеру ће се представити сви румунски фолклорни ансамбли Центра за културу општине Алибунар, као и једна певачка група и осам вокално-инструменталних солиста

Центар за културу општине Алибунар, уз подршку Општине Алибунар, а у сарадњи са Саветом Месне заједнице Алибунар, поводом свечаног отварања „Летњих дана Алибунара 2023.“ организује „Концерт румунске музике и фолклора“ који ће одржати у уторак, 15. августа 2023. године, са почетком у 20 часова, на летњој бини терена за мале спортове у Алибунару.

У програму ће наступити сви румунски фолклорни ансамбли Центра за културу општине Алибунар – Први ансамбл Дома културе Алибунар, под руководством Вељка Опарнице, Омладински и Први ансамбл Дома културе Владимировац, под руководством Бенони Букура, Први ансамбл КУД “ Удружење младих Локве“, под руководством Дариана Лотреана, Певачка група КУД Центар народне уметности“ из Николинаца, под руководством Александре Ранковић Лелее и вокални и инструментални солисти из општине Алибунар: Ионелио Лободе, Андреа Ђуђа, Мариан Рошу, Стиви Миуца, Себастиана Трифон, Андреа Керчобан, Ангела Пашка, Александра Чебзан Земан.

Сви они ће наступити уз пратњу оркестра Центра за културу општине Алибунар, под руководством Кристијана Ђуђе.

Улаз је слободан – поручују из Центра за културу општине Алибунар, уз неизоставно: Добро дошли!

Медијски пројекат „Општина Алибунар – много је раскрсница, али један је путоказ“ суфинансира Општина Алибунар.
Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио
средства.