КАПИТАЛНИ ПРОЈЕКАТ... значајна развојна подршка локалној самоуправи

Пландиште

Општини одобрена значајна средства за унапређење саобраћајне инфраструктуре

ЛИИД СТИГАО И ДО ПЛАНДИШТА

Одобрена средства могу се реализовати на основу пројеката који се односе на унапређењу инфраструктуре, самим тим побољшања и унапређења услова живота свих наших суграђана – истакао је Јован репац, председник општине

Међу 145 градова и општина које су „ушле“ у Пројекат развоја локалне инфраструктуре и институционалног јачања локалне самоуправа у Републици Србији (ЛИИД пројекат) је и Општина Пландиште.

За реалиазцију овог пројекта, који финансира Светска банка и Француска агенција за обнову, за Општину Пландиште издвојено је 1.170.272 динара, а у сврху рехабилитације и унапређења саобраћајне инфрастуктуре, као и модернизације саобраћајне сигнализације и система управљања, изградње пешачких и бициклистичких стаза и паркиралишта, стварања услова за систем е-управљања…

Реализација пројеката, који се тичу рехабилитације и реконструкције постојеће саобраћајне инфраструктуре, изградње нових пешачких прелаза, бициклистичких стаза, представљају капиталне пројекте који су од суштинског значаја за све грађане општине Пландиште. Одобрена средства могу се реализовати на основу пројеката који се односе на унапређењу инфраструктуре, самим тим побољшања и унапређења услова живота свих наших суграђана.

Рехабилитација и санација саобраћајне инфраструктуре представља капитално улагање која ми као локална самоуправа не бисмо могли да реализујемо без помоћи и велике подршке председника Републике Србије Александра Вучића и Владе Републике Србије. Овакви пројекти директно су усмерени на јачање локалне самоуправе, изградњу, јачање и напредак модерне Србије”, изјавио је Јован Репац, председник Општине Пландиште, након потписивања уговора са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, које је одговорно за реализацију свих 145 уговора са представницима локалних самоуправа Србије.

Пројекат „Једним путоказом до 14 насељених места“ суфинансира Општина Пландиште, Решење бр. 681-3/2023-II од 22. 5. 2023. Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.