НИС

Караван  НИС-а “Заједници  заједно” стигао у Панчево

НОВА ИНФОРМАТИЧКА ОПРЕМА ЗА УЧЕНИКЕ ОШ «ИСИДОРА СЕКУЛИЋ»

• Средствима прошлогодишњег програма школи је обезбеђена неопходна опрема, вредна преко милион динара, у виду 20 рачунара и мултифункционалног штампача, што ће умногоме унапредити рад ученика и наставника ове образовне установе

Мисија компаније НИС да учествује у креирању боље будућности, улагањем у образовање, наставила се кроз донацију Основној школи „Исидора Секулић“ из Панчева, којој је кроз програм „Заједници заједно 2020“ донирала више од милион динара за опремање информатичког кабинета.

Средствима прошлогодишњег програма школи је обезбеђена неопходна опрема, у виду 20 рачунара и мултифункционалног штампача, што ће умногоме унапредити рад ученика и наставника ове образовне установе. Донација је посебно значајна узевши у обзир да су ученици Основне школе „Исидора Секулић“ последњих година постизали запажене резултате на градским и међународним такмичењима из области програмирања, математике и физике.

Овим поводом уприличен је свечани обилазак школе, којем су, поред домаћина, присуствовали представници града Панчева и компаније НИС. Истовремено, за ученике школе представници компаније НИС организовали су едукативну радионицу и огледни час на тему примене дигитализације у нафтном бизнису и начина промовисања компаније у грађењу корпоративног имиџа код млађе популације при чему су представљена два пројекта: Експлоатација нафте из земљишта и Виртуална посета Рафинерије нафте у Панчеву.

„Користим прилику да се захвалим компанији НИС на дугогодишњој сарадњи. Прошлогодишњи програм, којим је обухваћена и ова савремена учионица, односио се на дигитализацију наставе, што значи да НИС ослушкује потребе наше заједнице. Ово је посебно значајно у ситуацији која нас је све затекла, а то је пандемија ковид вируса, када су школе принуђене да прелазе на онлајн наставу, снимање часова и учење на даљину. Школе које нису поседовале технологију су то тешко могле да остваре, док је наш Град успешно приступио новим моделима наставе, а у чему посебну заслугу има наша сарадња са компанијом НИС, која континуирано ослушкује како потребе наше заједнице, тако и школа. Они нас питају, траже савет и затим договорено спроводе у дело“, истакла је мр Татјана Божић, чланица Градског већа Града Панчева за образовање.

„Већ 13 година у оквиру  програма „Заједници заједно”, наша компанија подржава пројекте који су усмерени на развој и оснаживање заједнице, а међу партнерским градовима који су део овог програма је и град Панчево. За компанију НИС, Панчево  је веома важан бизнис партнер – ту се налази Рафинерија нафте Панчево,  али  смо уједно и поносни што је град Панчево наш партнер од самог почетка програма друштвене одговорности „Заједници заједно“. Заједничким залагањем и партнерством са градом, до сада смо у оквиру поменутог програма у Панчево уложили  преко 182 милиона динара и подржали реализацију 148 пројеката. У оквиру прошлогодишњег циклуса програма „Заједници заједно“, наша компанија је уложила 15 милиона динара у унапређење 11 школа на територији града Панчева. Једна од њих је и ова у којој се данас налазимо –  ОШ „Исидора Секулић“ где смо уложили  преко милион динара  за опремање и уређење кабинета за информатику и рачунарство. И у наредном периоду наставићемо да улажемо у заједницу и њен напредак, са посебним акцентом на будуће генерације“, изјавио је приликом отварања кабинета Владимир Гагић, директор Блока Прерада компаније НИС.

Лућијан Рођан, директор ОШ „Исидора Секулић“ је изразио захвалност компанији НИС на овој донацији и истакао да је школа већ по позната по добрим резултатима ученика из информатике и роботике, те да ће нови информатички кабинет омогућити да се ова образовна установа даље развија у овом смеру.

Компанија НИС је посету школи искористила и да са својим Клубом волонтера оплемени двориште школе фарбањем гелендера, паркинга за бицикле и клупа.

•••

Кроз програм „Заједници заједно“, компанија НИС наставља да улаже у развој и оснаживање  локалних заједница У сарадњи са Министарством унутрашњих послова и Министарством просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и 12 локалних заједница, кроз програм «Заједници заједно» компанија НИС је у 2020. години подржала 83 школе широм Србије и уложила 114,5 милиона динара у унапређење и дигитализацију наставног процеса и повећање безбедности деце и наставника у школама. Град Панчево је део Програма од самог његовог почетка, а компанија је на територији овог града до сада реализовала 148 пројеката и уложила преко 182 милиона динара.  Само током прошле године кроз програм „Заједници заједно“ НИС је уложио 15 милиона динара у унапређење безбедносно-информационих система и дигитализацију наставног процеса у образовним установама у 11 школа на територији града.

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево