ЛАКШЕ СЕ ДИШЕ... мр Јасмина Ђаков, директорка Дом здравља Ковин (Фото:СиБ)

Ковин

Дом здравља убрзано решава проблем са возним парком

ЈЕДНО ВОЗИЛО САМО ЗА ДУБОВАЦ

• Од Покрајине смо добили два аутомобила и санитетско возило које је намењено за превоз пацијената, други ауто је намењен за најудаљенију амбуланту у Дубовцу, а и локална самоуправа је обезбедила средства за куповину једног аутомобила – каже мр Јасмина Ђаков, директорка Дома здравља Ковин

Међу четири јужнобанатске општине, које су од Покрајинског секретаријата за здравство добиле донације у виду санитетских возила и аутомобила, најбоље је „прошла“ Општина Ковин.

Дом здравља у Ковину, поред једног санитетског возила, добио је и два путничка аутомобила, што ће у многоме олакшати рад Дома здравља и Службе хитне помоћи.

Овом донацијом ће коначно бити омогућена неопходна услуга кућне неге и поливалентне патронаже и становницима најудаљенијег села у општину – Дубовца.

„Добили смо ова два аутомобила и санитетско возило које је намењено за превоз пацијената. Други ауто је фијат пунто који је намењен за најудаљенију амбуланту у Дубовцу за послове кућне неге, поливалентне патронаже. Желела бих да истакнем да је то први ауто који је намењен једној сеоској амбуланти која је најудаљенија. Укупна инвестиција је 6 милиона динара, али у последњих 5 година ово је пети аутомобил који смо добили од Покрајине, онда можете да појмите у каквом се стању налазио наш возни парк, каже мр Јасмина Ђаков директорка Дома здравља Ковин, додајући да је и локална самоуправа издвојила 700 хиљада динара за куповину аутомобила и још два милиона динара за укључује концентраторе кисеоника који су неопходни у збрињавању пацијената оболелих од ковида.

И Служба хитне помоћи у Ковину, захваљући новом санитетском возилу, моћи ће ће лакше да пружа помоћ пацијентима који су на терену, а посебно је оваква донација значајна у време ковид пандемије.

Иначе, сама донација је резултат добре сарадње Општине Ковин и Покрајинског секретаријата за здравство, а ни локална самоуправа не заостаје у помоћи здравственим установама, поготово у условима борбе са коронавирусом. Како каже Срђан Ненек, начелник Службе хитне помоћи, треба „опскрбити ковид пацијенте, којих само на дневном нивоу има више од две стотине.“

Пројекат „Општина Ковин – будућност у огледалу времена садашњег“ суфинансира Општина Ковин.
Ставови изнети у подржаном медијсском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.