ПУТОКАЗОМ... до новог дома у сеоском амбијенту

Пландиште

Још једна породица решила свој стамбени проблем

МЕЂУ 185 ДОБИТНИКА, ДОМ И ЗА РАКИЋЕ

• После конкурса Министарства за бригу о селу, уз сарадњу Општине Пландиште, петочлана породица Ракић обезбедила је свој будући дом у Банатском Соколцу

После, још једног у низу, расписаног Конкурса за куповину сеоских кућа са окућницом од стране Министарства за бригу о селу, још једна породица са територије Општине Пландиште успела је да реши своје стамбено питање и своју будућност веже за живот на селу.

Међу 300 одраслих и 125 деце, који су решили своје стабено питање, је и петочлана породица Ракић, супружници Марија и Стеван, са своје три ћеркице, који су свој дом добили у Банатском Соколцу, у општини Пландиште.

Тројни уговор, једна од укупно 185, поред Стевана Ракића и министра Милана Кркобабића, у име Општине Пландиште, потписао је овлашћени представник Страхиња Брекић, који је након потписивања уговора рекао:

Након успешно спроведеног Јавног конкурса за доделу бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом које је расписало Министарство за бригу о селу, као представници локалне самоуправе добилии смо позив да присуствујемо свечаном потписивању тројног уговора између Министарства, локалне самоуправе и будућег купца који је остварио све услове предвиђене конкурсом. Ово је први уговор који потписујемо ове године и велико је задовољство што смо помогли реализацију овог конкурса на територији Општине Пландиште и што смо захваљујући Министарству за бригу о селу обезбедили још једну кућу за млади брачни пар из Банатског Соколца. Програм доделе средстава има одличну популациону политику чији је циљ повећање броја становника у селима, смањење просечне старости становништва у сеоским домаћинствима и повећање стопе наталитета. Породица Ракић, Марија и Стеван заједно са своје три девојчице коначно су решили своје стамбено питање и значајно обогатили село Банатски Соколац. Локална самоуправа има првенствено за циљ да у сарадњи са Министарством омогући насељавање младих на селу, како би се активно радило на развоју и напретку села, како бисмо оживели сеоска домаћинства” – истакао је Страхиња Брекић.

Иначе, до сада је Министарство за бригу о селу потписало 2.100 уговора, са исто толико додељиних кућа на селу.

Пројекат „Једним путоказом до 14 насељених места“ суфинансира Општина Пландиште, Решење бр. 681-3/2023-II од 22. 5. 2023. Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.