Ковин

Одржан Дечји фестивал позоришних представа

ПРОМОЦИЈА ХУМАНИХ ВРЕДНОСТИ

• Црвени крст Србије по седми пут организовао је дводневни фестивал позоришних представа у оквиру програма “Промоција хуманих вредности”

Дечји фестивал позоришних представа, који је одржан у Центру за културу у Ковину, завршен је доделом награда најбољима, а најбоља је позоришна екипа из Мионице, иза њих су били Ковинци, а треће место заузела је екипа из Крагујевца.

Црвени крст Србије по седми пут организовао је дводневни фестивал позоришних представа у оквиру програма “Промоција хуманих вредности”. Домаћин и суорганизатор фестивала био  је Црвени крст Ковин.

На Фестивалу је учествовало око 170 представника из 14 организација Црвеног крста – деца, просветни радници, едуковани млади волонтери Црвеног крста и особе професионално ангажоване у Црвеном крсту из Кикинде, београдских градских општина Вождовац и Стари град, из Шапца, Новог Сада, Крагујевца, Ивањице, Мионице, Неготина, Краљева, Ужица, Суботице, Руме, Ковина.

Позоришне представе, као једна од развојних активности овог програма, представљају специфичан начин преношења знања. Током ове манифестације „мали глумци“ су путем 14 тематских позоришних представа указали на проблем вршњачког насиља, неадекватног коришћења савремених облика комуникације, дискриминације али и значај промоције толеранције и уважавања различитости. Своје поруке су упутили и ученицима основних школа из Ковина који су присуствовали овом скупу.

И овом приликом у осмишљавању тематских позоришних представа учествовали су едуковани млади волонтери Црвеног крста, просветни радници који су укључени у реализацију Програма и стручна служба Црвеног крста у градовима и општинама.

Пројекат „Општина Ковин данас – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Ковин.
Ставови изнети у оидржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.