СИГУРНИМ КОРАКОМ... до сигурног и здравог живота

Пландиште

Још једна акција „За ваш сигурнији корак“

ШТО ПРЕ ЗНАТИ КАКО И ШТА, ДА НЕ БУДЕ…

• У наредном периоду кроз реализацију различитих пројеката желимо да ставимо акценат и на друге учеснике у саобраћају, бициклисте, младе возаче и возаче мотоцикла, јер сматрамо да ту треба посветити више пажње ради безбедности свих категорија учесника у саобраћају” истакао је Јован Репац, председник општине

И ове године у Пландишту је спроведена акција „За ваш сигурнији корак“, акција намењена деци предшколског и школског узраста, а у циљу њихове што веће безбеднсти у саобраћају, у свакој прилици.

Успешно спроведеном акцијом деца су упозната са основним правилима понашања у саобраћају за безбедно прелажење улице, затим, приликом изласка из аутомомобила, као и са правилном употребом ауто седишта, обавезом везивања појаса и начином пружања прве помоћи. Осим тога, са предшколцима и првацима рађено је на афирмацији здравог начина живота и с тим у вези промоцији спортских активности.

Акцију је спровео Савет за безбедност саобраћаја Општине Пландиште, у сарадњи са Црвеним крстом, Ватрогасно спасилачком јединицом и Спортским савезом Општине Пландиште.

Ево шта је о акцији „За ваш сигурнији корак“ рекао Јован Репац, председник општине:

Савет за безбедност саобраћаја Општине Пландиште активно ради на промоцији безбедности свих учесника у саобраћају, на едукацији најмлађих и развоју свести о обавезности поштовања саобраћајних правила. Више од 20 година се ова манифестација организује и одавно је прешла у традицију, а све захваљујући активности и раду Црвеног крста Пландиште и њихових волонтера. Ове године организовано је осам полигона, које је прошло више од 100 малишана првих разреда основних школа, као и предшколци установе Срећно детињство.

Ово је једна од најлепших акција која се организује на територији наше општине, на коју смо врло поносни, пре свега јер деца кроз интерактивне разговоре са волонтерима уче основна правила у сабраћају.

У наредном периоду кроз реализацију различитих пројеката желимо да ставимо акценат и на друге учеснике у саобраћају, бициклисте, младе возаче и возаче мотоцикла, јер сматрамо да ту треба посветити више пажње ради безбедности свих категорија учесника у саобраћају” истакао је Репац.

(Фото: еВршац)

Пројекат „Једним путоказом до 14 насељених места“ суфинансира Општина Пландиште, Решење бр. 681-3/2023-II од 22. 5. 2023. Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.