ЧЕТИРИ ГРАЦИЈЕ... и ко зна, можда и наследнице великог Зорана Петровића

Сакуле

Изложба четири сликарке, родом из Сакула, под називом „Традиција и будућност“

ЗОРАНОВИМ ПУТЕМ, ПА КО ЗНА ДОКЛЕ!

• У организацији Галерије „Јован Поповић“ Опово, у Свечаној сали Месне заједнице Сакуле, изложени су радове четири сликарке пореклом из овог места, у коме је рођен и велики Зоран Петровић, па зато…

Пре недељу дана, у Сакулама, у Свечаној сали Месне заједнице, отворена је изложба четири сликарке из овог места у општини Опово, познатом по великом Зорану Петровићу, сликару, вајару, књижевнику, професору… И зато није случајно што изложба носи назив „Традиција и будућност“, а није случајно ни „Село Сакуле, а у Банату“.

На зидовима сале у Месној заједници изложени су радови Александре Гедеон, Милене Ранчић, Иване Мартинов и Јелене Воденичар Дрљаче, све четири пореклом из Сакула

На отварању изложбе присуствовали су и Милош Марков, председник општине, Катарина Николић Ралић, директорка Општинске народне библиотеке, у чијем је саставу и Галерија „Јован Поповић“, као и ауторка изложбе Марина Ранчић, ликовни педагог.

Милош Марков је, обраћајући се бројним посетиоцима, изразио задовољство што се културни и уметнички садржаји децентрализују и тако организују и ван седишта општине – Опова, док је Катарина Николић Ралић, истичући значај галеријског простора у Сакулама, најавила и нове изложбе у њему.

Представљајући све четири ликовне уметнице, Марина Ранчић је подсетила на везу Зорана Петровића, назива изложбе и младих сликарки и њиховог уметничког рада.

Након Зорана Петровића, као што гласи наслов изложбе „Традиција и будућност“, управо смо то повезали. Сакуле има тај ген уметности који се развија и сада, а имаћемо и у будућности, имамо децу која раде и то је још један доказ да уметност нема граница и да није превазиђена и да ће увек бити људи који ће имати слуха за ово што уметници раде и то ће им бити подстрек за даље“ – истакла је Марина Ранчић, ауторка изложбе.

Присутнима се обратила и Александра Гедеон, која ради у Галерији савремене уметности у Смедеревској Паланци. Она је, између осталог, истакла да ова изложба има за циљ да представи младе уметнике и оне који се већ дуже година тиме баве и направљена је једна симбиоза уметница које су пореклом из Сакула и које су ђаци Марине Ранчић.“

Ова интересантна изложба биће доступна свим љубитељима сликарства још недељу дана, до 20 септембра.

(Фото: Глас Опова)

Медијски пројекат „Општина Опово – један путоказ за четири насељена места“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.