УВЕК НА ЛИЦУ МЕСТА... Ђура Стојановић

Месне заједнице Општине Опово

Ђура Стојановић, председник Савета Месне заједнице Опово

И ЛИЧНИМ ПРИМЕРОМ ЗА ЛЕПШЕ ОПОВО

• Савет Месне заједнице Опово се труди да на најбољи начин обавља све оне послове који су део њене надлежности, без обзира да ли се они преклапају са надлежностима општинских власти, али са личним ентузијазмом учествују у свему што унапређује Опово и живот у њему

Када је реч о раду Месне заједнице Опово мора се нагласити да постоји, и територијално, али и у неким одређеним питањима, преклапања надлежности са Општином Опово, каже за Старт 013 председник Савета Месне заједнице Опово Ђура Стојановић који је, после више од годину дана на челу Савета у претходном мандату, на прошлогодишњим изборима за ово тело добио поверење суграђана и тиме потврдио своје место председника Савета.

– На изборима за чланове Савета Меснe заједницe, који су одржани у септембру 2017. године, СНС је освојио свих седам мандата. Мислим да то није случајно, јер сви наши суграђани знају колико смо урадили за село претходних година. У Савету сам данас окружен младим људима и тај спој њихове енергије и мог искуства је добитна комбинација – каже први човек Месне заједнице Опово. Као највећу мотивацију за свој рад он наглашава да је то његова жеља да помогне развоју и уређењу свог села као и својим суграђанима. А да тај посао обавља добро најбоље говоре оно што је урађено, а тога није мало…

– Оно на чему се у Опову данас ради јесте замена старих азбестних водоводних цеви новим, полиетиленским. До сада су сваке године биле замењене цеви у по две улице, а тако је и ове, на реду су улице Светозара Марковића и Максима Горког, тако да се надам да ћемо ускоро завршити са овим послом. Поред тога, уредили смо тротоаре на готово свим раскрсницама у селу, а тренутно се ради на насипању земље у парку како би се он довео у лепше стање, као и постављање стубова на паркингу поред парка, што је питање безбедности – набраја наш саговорник оно што је недавно урађено, али наглашава да су за све ове послове финансијска средства обезбеђена од стране Општине Опово или из других извора финансирања, уз сарадњу са општинским властима.

Оно на шта је први човек Mесне заједнице највише поносан је управо уређење зелених јавних површина пошто тиме ово насељено место добија нови изглед. Како он каже, у свим тим радовима радо и сам учествује, иако му то није у опису посла,  а посебно је задовољан чињеницом да је претходних година на том плану много урађено.

Поред радова у парку, Mесна заједница, са њим на челу, организовала је акције у којима је учествовала у многим другим, сличним радовима, од кошења траве на зеленим површинама и сече старих, болесних стабала и садње нових до уређења стаза што су послови којима се баве заједно са оповачким комуналним предузећем. Стојановић додаје да је недавно, на његову иницијативу,  уређена стаза између Основне школе и вртића где су постављене бехатон плоче, а зарад безбедности деце, као и да је на исти начин уређена и стаза око споменика у парку. Све те послове је он лично обавио, са поносом нам каже. Како Стојановић сам каже, све то су послови у којима он учествује, и личним примером показује како се треба односити према функцији коју обавља.

(Опширније у штампаном издању Старта 013)

И. Владан

Пројекат „Опово – сва четири насеља са све четири стране општине“ суфинансира Општина Опово

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства