Опово

Ђура Стојановић, председник Савета Месне заједнице Опово

СПОНА ИЗМЕЂУ ГРАЂАНА И ОПШТИНСКЕ ВЛАСТИ

• Својим суграђанима и колегама из села увек доступан, без обзира на радно време
• Лични допринос лепшем и уређенијем Опову

– Моја је дужност, између осталог и да редовно примам грађане – каже за Старт 013 председник Савета Месне заједнице Опово Ђура Стојановић, али морам признати да нисам тип који може да превише седи у канцеларији, тако да сам највише напољу, на терену где се трудим да будем од помоћи. А посла код нас у селу увек има.

Ипак, пошто смо ми као Месна заједница спона између грађана и општинске власти, свакако да грађани долазе код нас са својим проблемима, без обзира да ли они спадају у нашу надлежност или не, а ми се увек трудимо да им помогнемо или, ако не можемо, да их упутимо на оне који то могу – објашњава наш саговорник и додаје да је он лично својим суграђанима и колегама из села увек доступан, без обзира на радно време. Бити доступан свима и у свако време је начин рада на који је Стојановић, како сам каже, радио и током својих претходних мандата у Савету Mесне заједнице.

ПАРК… а на ободу зграда Скупштине општине, Месне заједнице…

Као једну, али важну ствар коју је успео да промени у односу на та, ранија ангажовања, јесте то да је овај сазив Савета успео да уреди просторије саме Месне заједнице које претходних година нису биле баш репрезентативне. Својим залагањем, уз мала улагања, просторије Месне заједнице Опово су уређене тако да се грађани данас свакако осећају пријатније када неким послом долазе у Месну заједницу, а то много значи и члановима Савета који, како каже Стојановић, Mесну заједницу сматрају својом другом кућом.

ЛИЧНИ ПЕЧАТ

 Уређеније и лепше Опово је велика мотивација за председника Савета Месне заједнице Ђуру Стојановића. Како нам је рекао, он сам радо учествује у свим активностима којима се ово јужнобанатско насеље улепшава, а често и самоиницијативно уради нешто чиме би томе допринео:

– Ја сам сам засадио осам оморика у близини Галерије “Јован Поповић”, заливао их и одржавао у почетку, док то данас обавља наше комунално предузеће. Такве послове радим зато што желим да помогнем и зато што се добро осећам када на било који начин учествујем у уређењу мог Опова – каже Стојановић.

И. Владан

(Старт 013)

Пројекат „Опово – сва четири насеља са све четири стране општине“ суфинансира Општина Опово

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства