ДАНАС ЗА СУТРА... Александар Стевановић у амбијенту који инспирише

Панчево

Градоначелник у посети новоотвореној Галерији савремене уметности

ЈЕДНО ОД МЕСТА ГДЕ НАСТАЈУ УСПОМЕНЕ

Ово је један од пројеката од великог значаја, пројекат који показују да, када се удружимо, можемо да постигнемо велике ствари, и то јесте заиста Панчево сутра – истакао је градоначелник Панчева Александар Стевановић

Градоначелник Панчева Александар Стевановић посетио је данас Галерију савремене уметности у Панчеву, отворену пре неколико дана, а која је конципирана тако да у адекватном окружњењу омогући презентацију ликовног стваралаштва на визуелно најупечатљивији начин.

Изражавајући задовољство оним што је видео, а чему је и сам дао значајан допринос, Александар Стевановић је изјавио:

„Култура је један од најважнијих сегмената у животу свих нас Панчеваца и зато објекти у којима се одржавају културно-уметничке манифестације и где се дешавају културни програми нису само обичне зграде. То су места где стварамо успомене, места где баштинимо нашу културу и чувамо нашу традицију. Из тог разлога смо, после 17 година, реконструисали Велику салу Дома културе „3. октобар“ у Банатском Новом Селу и вратили је на употребу нашим суграђанкама и суграђанима. Такође, Велика дворана Културног центра са тоталном реконструкцијом поново сија својим пуним сјајем. На посетиоцима је само да дођу. Наша Галерија савремене уметности коначно је добила стални простор у коме ће бити заувек. Надам се да ће постати омиљено место свих љубитеља уметности. Ово су пројекти од великог значаја и пројекти који показују да, када се удружимо, можемо да постигнемо велике ствари, и то јесте заиста Панчево сутра“ – истакао је градоначелник Стевановић.

(Фото: ЕПА)