ПОДРШКА МЛАДИМА... и Града и привредника Града, пример добре праксе

Вршац

Радни састанак градоначелнице са привредницима у вези са пројектом „Студентска картица“

БИЋЕ ТОГА ЈОШ, ОВО ЈЕ САМО ПОЧЕТАК

Доста тога може да се изроди из наведеног пројекта, ово је само почетак – истакла је градоначелница Драгана Митровић, након сусрета са приведницима на тему што успешније реализације пројекта „Студентске картице“

Градоначелница Вршца  Драгана Митровић, са својим сарадницима,  данас је, у Градској кући, угостила привреднике са територије Града, у циљу размене информација везаних за реализацију значајног пројекта, који се тиче студентских картица,  које ће пружити низ погодности студентима.

Пружам огромну подршку Пројекту, који спроводи градска установа „Дом омладине”, у сарадњи са привредницима нашег Града. Потписивање уговора је у току и велико је интересовање за наведени пројекат, што ме веома радује. Привреда Вршца и Дом омладине Вршац по први пут су  се удружили како би спровели једну конкретну акцију усмерену на наше вредне, младе и паметне студенте и на тај начин им пружили велике погодности. Многи наши млади суграђани путују и студирају у другим градовима, те је јако битно да имају свест о томе да ће у свом Граду имати одређене повластице и значајну подршку, која ће им много значити, а и у некој ближој будућности да их врати у родно место, где ће започети своје каријере. Доста тога може да се изроди из наведеног пројекта, ово је само почетак. Такође, ово је један добар начин промоције, који ће добринети привредницима. Лично се залажем за политику младих и радујем се даљој сарадњи”- истакла је градоначелница Митровић.

Пројекат Студентска картица“ подразумева више фаза, укључујући пружање подршке студентима и боље повезивање млађе генерације са Градом и привредним животом Вршца. У току разговора, представници вршачке привреде дали су конструктивне идеје о додатним начинима на које могу подржати студенте кроз овај програм и изразили жељу за још активнијим учешћем.

Овај пројекат је од посебног значаја за Вршац, јер млађа генерација треба бити мотивисана и подржана током њиховог школовања и професионалног формирања. Пријем је протекао у позитивној атмосфери, са заједничком жељом да се младима пружи што боља подршка и омогући лакши и успешнији пут кроз образовање.

Град Вршац већ пружа подршку студентима слабијег материјалног стања, а од ове године обезбеђује и награде за најбоље студенте из Вршца, из разних области.

Подсетимо, сви студенти, између 18 и 30 година, високошколских установа у Србији, приватних и државних факултета, високих школа струковних студија и академија струковних студија, пријављених у Вршцу, стичу право на студентскубесплатну картицу.

Целокупна листа попуста, као и формулар који ће се попуњавати приликом пријаве, биће на сајту Дома омладине, установе која ће управљати овим програмом.

Пријава може да се изврши путем https://dovs.online/dom-omladine-vrsac, достављањем фотографије, а преузимање картица лично у Дому омладине Вршац, где ће се попуњавати формулар о сагласности.