ЗА ЗЕЛЕНИЈИ ВРШАЦ... уговор је потписан, следи реализација

Покрајинска влада

Град Вршац и ове године у пројекту „За чистије и зеленије школе Војводине“

САД ЈЕ НА РЕДУ И НЕКА ОСНОВНА ШКОЛА!

Прошле године, у оквиру овог пројекта, награђене су две вршачке васпитно-образовне установе: ПУ „Чаролија“ – прва награда у категорији предшколских установа и Хемијско-медицинска школа – прва награда у категорији средњих школа

Данас је у Покрајинској влади Војводине потписан Споразум о сарадњи између Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине и Града Вршца, а за реализацију пројекта За чистије и зеленије школе Војводине“.

Споразум о конкретној сарадњи потписали су Мирослав Лепир, члан Градског већа за образовање Града Вршца и Бранкица Табак, подсекретар Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине.

Циљ пројекта је спровођење активности, које ће допринети постизању чистијег и зеленијег амбијента у предшколским установама, основним и средњим школама, на територији Аутономне Покрајине Војводине.

Пројекат се реализује низом активности, као што су креативне радионице, уређење и озелењавање вртића и школа, прикупљање секундарних сировина, учење о рециклирању и компостирању, организовање еколошких кутака и секција. Деца и ученици учествују у пројекту са својим васпитачима, учитељима и наставницима, а циљ је подизање свести и личне бриге о животној средини.

Прошле године, у оквиру овог пројекта, награђене су две вршачке васпитно-образовне установе: Предшколска установа „Чаролија“ – прва награда у категорији предшколских установа и Хемијско-медицинска школа – прва награда у категорији средњих школа. Тада је за награђене предшколце и ученике организован излет на Фрушкој гори, посета Сремским Карловцима као и вожња бродом Дунавом у Новом Саду.