ОПОВЧАНКЕ... штанд преун сувенира и специјалитета банатске кухиње

Опово

Актив жена Опова на „Данима Војводине“ у Зворнику

АФИРМАЦИЈА И УДРУЖЕЊА И ОПШТИНЕ

• Ми, као једино удружење, имали смо „шарен“ штанд, препун сувенира, банатске хране и колача, тако да смо заиста били права мала атракција –истакла је Зорица Угринов, председница Актива

На традиционалној манифестацији „Дани Војводине“ у Зворнику, у Републици Српској, ове године учествовале су и  чланице Актива жена Опова, које су на себи својствен начин представиле кулинарске специјалитете из банатске кухиње, али и јединствене сувенире, са вишеструком поруком.

Жене Опова су у Зворник стигле на позив Туристичке организације Војводине, а уз подршку локалне самоуправе Општине Опово, која је, као и увек, имала разумевања за све оно што афирмише не само ову општину, него и њене успешне појединце и успешна удружења, као што је и Актив жена Опова.

По речима председнице Зорице Угринов, Актив жена се максимално трудио да афирмише и своје удружење и своју општину.

„Манифестација је била осмишљена као промоција Туристичке организације Војводине, а ми као једино удружење имали смо „шарен“ штанд, препун сувенира, банатске хране и колача, тако да смо заиста били права мала атракција. Манифестација се одвијала у главној градској улици, посетиоци и пролазници су нам радознало прилазили, пробали наше специјалитете, а неки по први пут. Било је на нашем штанду свега: штрудле са маком и вишњама, кифле на тулузину, ванилице, бакин колач, лудајнице, шуфнудле, разенци с маком, резанци с тропом, флекице са купусом, а то је само део наше банатске кухиње коју смо представили у Зворнику“, изјавила је Зорица Угринов за Глас Опова, захваљујући свим чланицама Актива на труду и креативном ангажману, као и локалној самоуправи и председнику Општине Опово Милошу Маркову на поверењу и подршци да учествују на „Данима Војводине“ у Зворнику..  председница Актива жена Опово Зорица Угринов.

Штанд Актива жена Опова посетили су и представници ТО Војводине, као и градоначелник Зворника, који је позвао Оповчанке да се виде и наредне године.

(Фото: Глас Опова)

Пројекат „Локална самоуправа у функцији самоуправе грађана“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.