СВЕ ОПРЕМЉЕНИЈИ... Дом здравља Ковачица (Фото: РТВК)

Ковачица

Дому здравља пет милиона за набавку неопходне опреме

ПОСЛЕ КОЛА ХИТНЕ ПОМОЋИ, И…

• Средства у износу од 4.920.000 динара, ковачичком Дому здравља одобрио је Покрајински секретаријат за здравство, а након конкурса за суфинансирање, одржавање и опремање здравствених установа у Војводини

После поклоњених амбулантних кола, за потребе Службе хитне помоћи, после само месец дана, Дом здравља у Ковачици добиће и скоро пет милиона динара за набавку аналогног РТГ система, са мамографијом, што ће и те како значити за подизање нивоа здравствених услуга и превенције за све грађане Општине Ковачица.

Средства, у износу од тачно 4.920.000 динара, одобрио је Покрајински секретаријат за здравство,  а после јавног конкурса, спроведеног с циљем суфинансирања изградње, одржавања и опремања здравствених установа широм АП Војводине, за које сврхе је из буџета Пкрајине укупно издвојено 420.127.081,55 динара.

По речима др Предрага Винковића, директора Дома здравља, с одобреним средствима ће се у знатној мери модернизовати рендген дијагностика, јер сем аналогних РТГ апарата, урадиће се и дигитализација свих РТГ уређаја, што ће бити велики корак и у техничком и у практичном смислу, и за лекаре и за њихове пацијенте.

Иначе, одлука о додели средства по конкурсу донета је 15. јуна, а уручење уговора обавиће се у четвртак, 18. јуна, у просторијама Покрајинске владе.

Пројекат „Општина Ковачица – локална самоуправа у функцији самоуправе грађана“ суфинансира Општина Ковачица