ОНИ СУ ТИ... данас најбољи средњошколци, сутра студенти, а Град је ту да...

Панчево

Град Панчево наградио најуспешније матуранте средњих школа

ВИ СТЕ НАША БУДУЋНОСТ

• Ви сте покретачка снага града и његова будућност, истакао је Саша Павлов, градоначелник • Локална самоуправа је и ове године новчано наградила 54 матуранта панчевачких средњих школа за постигнуте успехе у досадашњем школовању

У свечаној сали Музичке школе “Јован Бандур”, данас, 18. јуна, одржана је свечаност на којој су додељене награде најбољим ученицима панчевачких средњих школа. Као и сваке године, Град Панчево је на овај начин наградио добитнике дипломе “Вук Караџић”, међу којима и најбоље ученике средњих школа који су заслужили похвалнице “Ученик генерације”.

У име локалне самоуправе, новчане награде, у висини од 12 хиљада динара, најуспешнијим ученицима Панчева поделио је градоначелник Саша Павлов, који је том приликом подсетио да Град Панчево већ годинама ради на стварању што бољих услова за рад у панчевачким школама кроз бројне програме као и кроз програм награда најуспешнијих ученика.

– У име града и у своје лично име желим да вас поздравим и да вам честитам на свим резултатима које сте постигли током школовања. Ви сте данас оно најбоље што наш град може да пружи, ви сте талентовани и вредни млади људи и као такви сте покретачка снага града и његова будућност. Ми смо ту да вас подстакнемо да будете и вредни студенти јер Град награђује и најбоље студенте и на сумњам да ћете са истом преданошћу и трудом наставити да се усавршавате и стичете знања која могу да помогну развоју и науке и друштва. Од 2016. године, Град је издвојио око 3 милиона динара које је, на име ове награде, доделио за око 300 ученика – нагласио је Павлов и подсетио да је током те четири године локална самоуправа обезбедила преко 1,3 милиона динара за наградне екскурзије и преко 400 хиљада динара за књиге којима су награђени најбољи ученици, истакао је Павлов.

Свечаност су својим музичким програмом употпунили ученици и наставници Музичке школе “Јован Бандур” из Панчева, који су били домаћини ове свечане доделе награда. За ову школску годину, 53 матураната је заслужило ову награду од стране Града, њих 49 као добитници “Вукове дипломе”, од којих је њих седморо добило и похвалницу “Ученик генерације”, као и још четири ученика који су својим успесима заслужили ову похвалу. Највише награђених је било из Гимназије “Урош Предић”, њих 24 и Трговинско-економске школе “Паја Маргановић” са 11 награђених, а следи Медицинска школа “Стевица Јовановић” са петоро ученика и Техничка школа “23. мај” и Машинска школа “Панчево” са по троје награђених ученика. Из Електротехничка школе “Никола Тесла” и Музичке школе “Јован Бандур” су награђена по два ученика, док су по једног награђеног имале Пољопривредна школа “Јосиф Панчић”, Балетска школа “Димитрије Парлић” и СОШО “Мара Мандић”.

За изузетне резултате и свој рад у оквиру Регионалног центра за таленте “Михајло Пупин” из Панчева награђена је и матуранткиња Математичке гимназије из Београда и добитница “Вукове дипломе” Маша Цуцић.

Из буџета Града Панчева у овој години издвојена су средства у укупном износу од 648 хиљада динара за награђивање 54 добитникa дипломе “Вук Караџић” и похвала “Ученик генерације” у средњим школама, као и 91 и по хиљада динара за куповину поклон-књига.

                                                                                                       (Фото: сајт ГУ)

Пројекат „Град Панчево – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира(о) Град Панчево