ЗА ПРИМЕР... улагање у децу је улагање у будућност

Добрица

Дечије културно лето“, у два дана – три програма за децу

ДЕЦА ЋЕ СВЕ ТО УМЕТИ ДА УЗВРАТЕ

• Екипа програма „Дечијег културног лета“ је јуче, за сеоску славу Добрице, Преображење, деци тог најсевернијег места у општини Алибунар приредила позоришну представу на отвореном „Аладин и његова чаробна лампа“, а данас…

Културна манифестација Дечије културно лето“, која је стартовала почетком јула са разноврсним културним садржајима, прилагођених дечјем узрасту, као што су креативне радионице, позоришне представе, маскембали, али и емпатијска дружења на отвореном, и то у свим насељеним местима општине Алибунар, јуче, 19. августа, на Преображење, стигла је у Добрицу. С разлогом.

Преображење је сеоска слава Добрице, а и црква у том месту, саграђена још 1802. године, а освештана четири године касније, посвећена је Преображењу Господњем, тако да је тај пригодан дан обогаћен и пригодним програмом за децу, а то је била позоришна представа на отвореном „Аладин и његова чаробна лампа“.

Али екипа „Дечијег кулурног лета“ своју мисију наставила је и данас, и то атрактивним дечјим „Маскенбалом“, као и пригодном радионицом, где су деца, у сеоском паркићу, показала сву своју креативност, па и ону која превазилази њихов узраст.

Упоредо са догађањима у Добрици, програм „Дечијег културног лета“ одвијао се јуче и у Алибунару, где је на платоу испред Дома културе гостовао „Пинокио“, али ту је свој програм имала и музичка радионица, као креативне анимације под окриљем „Маскенбала“.

Све у свему, деца у општини Алибунар и ове године уживају у свом „Дечијем културном лету“, које, под покровитељством Општине, организује Центар за културу општине Алибунар. На задовољство деце свих насељених места ове јужнобанатске општине.

И уз наше похвале!

(Фото: Центар за културу)

Медијски пројекат „Општина Алибунар – много је раскрсница, али један је путоказ“ суфинансира Општина Алибунар.
Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио
средства.