ИЗЛАЗАК НА ТЕРЕН... Милан Станковић

Месне заједнице Панчева

Милан Станковић, председник Скупштине Месне заједнице „Котеж“

БИЋЕМО НАЈЛЕПШЕ НАСЕЉЕ У ГРАДУ

• Жеља Скупштине ове месне заједнице је да „Котеж“ постане једно од најлепших насеља у Панчеву
• Највећи проблем пси луталице

– Као насеље, “Котеж” је веома добро уређен, има добру инфраструктуру и ми не бисмо смели да се жалимо, посебно када знамо какве проблеме имају друге месне заједнице у граду. Све улице су нам асфалтиране, гасификација је завршена тако да имамо све услове за нормалан живот. Нама у МЗ остаје само да се бавимо мањим комуналним проблемима попут појаве рупа на путу или дивљих депонија, недостатка пешачких стаза и паркинг места… – каже за Старт 013 председник Скупштине Месне заједнице „Котеж“ Милан Станковић.

Наравно, сваки део града има своје проблеме па тако и „Котеж“, а као највећи и готово нерешив проблем наш саговорник издваја псе луталице. То је проблем са којим се боре сва панчевачка насеља као и општине и градови у околини и он се често чини нерешивим. Као љубитељ животиња, наш саговорник каже да, ма колико волео псе, када они нападну некога на улици, то за њега представља проблем. А као највеће кривце за појаву паса луталица он наводи управо њихове власнике који их, када им престану бити интересантни пуштају на улицу,

– Обраћао сам се свим службама, и у граду и у околини и нико ми није могао дати добар савет како овај проблем решити. Лично бих највише волео када би те псе могли удомити или уредити азил за њихов смештај, али за такво нешто су потребна велика средства. Са друге стране, тровање тих животиња што неки наши суграђани раде чиме доводе у опасност све нас, а посебно децу, не само да није никакво решење  него је и посве нељудски– закључује Станковић.

А управо пси луталице јесу један од најчешћих проблема на које грађани „Котежа“ указују представницима Месне заједнице, али не и једини: ту су и проблеми са појединим грађевинским радовима у насељу, (не)хигијеном, појавом дивљих депонија за које, после изласка на терен, МЗ позива надлежне чиме тај проблем бива убрзо решен.

– Имамо одличну сарадњу са Градом и градским предузећима. ЈКП “Хигијена” веома брзо реагује када се појави нека дивља депонија и на томе сам им захвалан. Наравно, грађанима упада у око свака дивља депонија и они то нама пријављују, а ми излазимо на терен, утврдимо проблем и контактирамо надлежне. Грађани нам често долазе и, иако бих ја више волео да нам долазе са похвалама, они нам указују на проблеме са којима се суочавају – објашњава наш саговорник начин комуникација грађана, Месне заједнице и надлежних служби или предузећа. Он најављује скори излазак чланова Скупштине МЗ на терен како би се на тај начин упознали са проблемима које имају грађани „Котежа“.

И. Владан

(Опширније у штампаном издању Старт 013)

 

Пројекат “Панчево – локална самоуправа у форми самоуправе грађана” су/финансирао Град Панчево