ТО ЈЕ ТО... шта рећи, осмеси све казују, не само директоркин!

Панчево

Обележавање „Месеца старих“ у Геронтолошком центру у Панчеву

УЗ ИЗЛОЖБУ РАДОВА И ЗАБАВА КАКО ДОЛИКУЈЕ

• И ове године у Геронтолошком центру у Панчеву се прикладно обележава октобар, као Месец посвећен  најстаријим суграђанима

Као део активности обележавања октобра, као „Месеца старих“, у Геронтолошком центру у Панчеву, у уторак, 9. октобра, одржана је манифестација “Етно дружење”. Централни догађај  ове манифестације  било је отворање изложбе ручних радова корисника ове установе, као и чланова Клубова за одрасла лица који функционишу у склопу ове установе, актива жена КУД “Ђетван”, актива жена КУД “Тамаши Арон” из Панчева и чланица удружења “Етно кутак” из Качарева.

А ЗА КРАЈ… штета због мањка мушкараца!

Отварању манифестације је, поред директорке Центра Тање Лукић, присуствовао је и члан Градског већа Панчева задужен за културу Немања Ротар, а корисницима се обратила и Иванка Халабрин, која је у овој установи задужена за организовање културно-уметничких програма. Ову, сада већ традиционалну манифестацију, испратио је и богат културно-уметнички програм, кроз који су фолклорне секције Центра и клубова за стара лица показали своје умеће.

За музику је био задужен оркестар Дома културе из Старчева, који је на гајдама пратио Горан Стаменковић, а посебно је био интересантан и наступ вокалних солисткиња Славице Папић и Тијане Стаменковић, које су се представиле сплетом изворних народних песама. Манифестација је завршена свечаном вечером и музиком и игром у чему су корисници Геронтолошког центра највише уживали.

Илић В.

(Старт 013)