Ковин

Акценти са 3. седнице Општинског већа

БУЏЕТ ЈЕСТЕ ВАЖАН, АЛИ  ВАЖНО ЈЕ БИТИ И…

• Већници, чланови Изборне комисије, чланови свих нововоформираних савета, одборници … придружили су се акцији помоћи за лечење Лане Булатовић

На својој трећој седници Општинско веће утврдило је предлог Одлуке о другој измени и допуни Одлуке о буџету општине Ковин за 2020. годину, предлог Закључка о другој измени и допуни Закључка о финансирању рада установа јавних служби из буџета општине Ковин у 2020. години, као и предлог прве измене Кадровског плана Општинске управе и Правобранилаштва општине Ковин за 2020. годину. Утврђен је и предлог Решења о давању сагласности на Прву измену Финансијског плана Туристичке организације општине Ковин за 2020. годину.

Веће је донело и другу измену Програма и Финансијског плана изградње и уређивања грађевинског земљишта, расхода буџетских средстава комуналне потрошње и одржавања путева и улица на територији општине Ковин за 2020. годину; другу измену Финансијског плана заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта општине Ковин за 2020. годину; прву измену Програма и Финансијског плана коришћења средстава из буџета општине Ковин за заштиту животне средине у 2020. години;
прву измену Програма мера за расподелу средстава остварених по основу накнаде за коришћење минералних сировина и геотермалних ресурса за 2020. годину; прву измену Програма коришћења средстава намењених за финансирање унапређења безбедности саобраћаја на путевима на подручју општине Ковин у 2020. години.
Већници су дали сагласност на другу измену Правилника о сиастематизацији радних места у Библиотеци „Вук Караџић“ Ковин, као и на Правилник о систематизацији радних места у Установи културних делатности „Центар за културу“ Ковин.
Чланови Општинског већа општине Ковин придружили су се у реализацији хуманитарне помоћи за суграђанку Лану Булатовић, тако што  накнаде за ову  седницу иду на рачун за Ланино лечење.
Начелница Општинске управе Јелена Чолаковић обавестила је већнике да су се једнократно својих дневница одрекли и чланови Изборне комисије, Комисије за комасацију КО Скореновац и Плочица, затим чланови Савета за безбедност саобраћаја на путевима на територији  општине Ковин.
Свој допринос, како су најавили, даће и чланови свих формираних савета и комисија СО Ковин, који ће заседати на почетку ове седмице, уочи нове седнице Скупштине општине, која је заказана за 14. октобар.
Уз накнаде које упућују одборници, сва наведена тела и органи општине помоћи ће велику акцију за Лану Булатовић укупно са око пола милиона динара, све у вери да ће, уз оно што су бројни грађани и организације до сада несебично дали, бити довољно да се обезбеде неопходне операције.

(Према: Општински сајт)

Пројекат „Локална самоуправа у функцији самоуправе грађана“ суфинансира Општина Ковин.
Ставови изнети у подржаном медијсском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.