Конститутивна седница Скупштине општине Ковачица

    МИЛАН ГАРАШЕВИЋ НА ЧЕЛУ ОПШТИНЕ КОВАЧИЦА

    ● Бивши помоћник председника општине изабран за председника, а доскорашњи председник Јан Хусарик за заменика председника Општине ● Златко Шимек нови председник Скупштине општине

 

ПОСЛЕ неприкосновене владавине више од 15 године, демократе у Ковачици доживеле су убедљив пораз. Од укупно 39 одборничких места, колико их има у Скупштини општине Ковачица, листа „Александар Вучић – Србија побеђује“ освојила је  21 мандата, што је  за три одборника више него што ће имати све остале листе заједно, које су успеле да уђу у парламент ове општине. Девет мандата има Демократска странка, шест Лига социјалдемократа Србије, два Социјалистичка партија Србије и један листа Савеза војвођанских Мађара – Иштван Пастор.

Тако убедљива победа омогућила је напредњацима да без икаквих проблема на све руководеће функције у локалној власти изаберу своје људе.

За новог председника Општине изабран је Милан Гарашевић  из Црепаје, а за заменика председника Јан Хусарик из Ковачице. Иначе, након пошто су напредњаци прошле године преузели власт од демократа,  Хусарик је био председник, а Гарашевић помоћник председника општине.

РЕЧ-ДВЕ О…

Милан Гарашевић, нови председник општине, власник је великог пољопривредног газдинства  и од 20015. године бави се ратарском и повртарском производњом. Године 2013. основао је  Друштво са ограниченом одговорношћу Green Life Agrar,  предузеће за производњу, трговину, транспорт и услуге. Златко Шимак на функцију председника СО долази са места начелника за општу управу и друштвене делатности у СО Ковачица и председник је УО Дома културе у Падини.   Нови председник Скупштине општине је Златко Шимек из Падине, док је за заменика председника изабран Зоран Саванов, из Дебељаче, иначе, председник ОО СНС Ковачица.

Послове секретара Скупштине општине обављаће и даље Душанка Алексић, која је на тој функцији неприкосновена већ дуги низ година.

На конститутивној седници СО изабрано је и 11 чланова Општинског већа.  Сем Јаноша К. Нађа, који је члан СВМ-а, сви остали су из редова Српске напредне странке, и то: Јулијана Томашевић, Маријана Мелиш, Мирјана Костић, Стелиан Балан, Јан Корењ, Предраг Петров, Драган Јованов, Андреја Динић, Александар Симић и Игор Главач.

Милан Гарашевић је у свом првом обраћању захвалио одборницима на поверењу, али и грађанима општине Ковачица „који су своје поверење дали нама“. „Захваљујући њима, ми смо данас ту, њима на услузи, и зато имамо обавезу и дужност да то поверење оправдамо и учинимо све како би живот наших суграђана био и лепши и бољи“, рекао је Гарашевић, истичући да је „данас победила Српска напредна странка и Александар Вучић“.

Златко Шимек, нови председник Скупштине општине је такође захвалио одборницима на подршци, изражавајући наду да ће сви одборници пружити свој максимални допринос бољем животу грађана, напомињући, при том, да  је „битно да иза нас остану велики резултати и дела која ће се памтити деценијама“.