УСКОРО НОВИ СУСРЕТ... амбасадорка Силвиа Даавидоиу и градоначелница Драгана Митровић након разговора

Вршац

 Посета новоименоване  румунске амбасадорке Граду Вршцу

ПРИМЕР ДОБРОСУСЕДСКИХ ОДНОСА

• Амбасадорка Давидоиу захвалила је домаћинима на гостопримству и дочеку и изразила задовољство како Град Вршац брине о румунској националној мањини

Новоименована амбасадорка Републике Румуније у Србији Силвиa Давидоиу боравила је данас у Вршцу, и том приликом је одржан састанак у кабинету градоначелнице Драгане Митровић. Градоначелница је румунску амбасадорку упознала са инвестицијама у средине, односно села у којима претежно живи румунско становништво, као и са залагањем локалне самоуправе за очување њихове културе и традиције првенствено истичући континуирано обнављање школа, домова културе и активно помагање културно-уметничким друштвима.
„Припадници румунске националне мањине имају могућност школовања на матерњем језику у основним школама као и у Гимназији и Високој струковној школи за образовање васпитача, а сарадња је одлична и са епархијом Румунске православне цркве. Вршац је мултикултурална и мултинационална средина где се поштују различитости и због тога Вршац има велико културно-историјско наслеђе, а Вршац је лидер и у реализацији ИПА пројеката прекограничне сарадње у којима је реализован велики број пројеката са партнерима из Румуније.“ изјавила је градоначелница Драгана Митровић.
Амбасадорка Давидоиу захвалила је домаћинима на гостопримству и дочеку и изразила задовољство како Град Вршац брине о румунској националној мањини и истакла важност очувања културе и традиције, као и могућност школовања на румунском језику. Најавила је поновну посету Граду, током које ће посетити и Високу школу за образовање васпитача „Михаило Палов“. Посебно је нагласила да је на првом састанку са председником Александром Вучићем разговарала о важности изградње аутопута Темишвар – Вршац – Панчево – Београд.
Састанку са румунском делегацијом, у којој је био и генерални конзул Георге Дину, чији се мандат у Вршцу ускоро завршава, присуствовали су још и заменик градоначелнице Дејан Сантрач, члан Градског већа за образовање Мирослав Лепир, као и секретар Скупштине Града Вршца Андријана Максимовић.

Пројекат „Град Вршац – грађанин као кључни актер градске локалне самоуправе“ суфинансира Град Вршац.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.